Bashkim Kozeli:Pirro Manit…


Me rastin e datlindjes

Bashkim Kozeli:Pirro Manit

Veshtire e kam te bej portretin Tend,

Por edhe Ti s’e pate aq te lehte,

Qe ne nje skene dy pellmbe vend,

Te ringjallje aq jete…

Ti na u shfaqe tek “Pamje nga ura”

Me ze rrufeje si Zeus.

Ne dramen moderne amerikane

Dhe realizmin klasik rus.

Por s’ish Rusia, as Amerika,

Qe i dha prush atij suksesi,

Ish geni Yt, shpirti shqiptar

Me dimensione universi…

Dhe thame ne: “Kush eshte ky mjeshter?!”

Dikush u gjegj. “Ngjan nga i ati,

Babai ngriti ura jete,

I biri po ngre ura arti…”

Dhe nise Ti k’te veper arti,

Qe quhet Regjisure,

Naimin, Xhepen, Kadrine, Sulen…

Kollona i vure ne k’te Ure…

Keshtu i dhe Ti Artit Shqiptar

Nje Ure te Madhe me shume harqe…

Dhe nga cdo hark ne shihnim boten,

Sic shihnim veten ne cdo shfaqje…

About Post Author