Bashkim Saliasi-Urim për ditëlindjen


Urim për ditëlindjen

     (Meçanit në 60 vjetor)

Ju kërkoj leje,

do t’u them dy fjalë,

Gisildo na thirri,

dhe ne kemi ardhë.

              ***

Na dha porosi,

ju do mbani fjalë,

Meçani s’duhet ta dijë,

se unë ju kam ftuar.

              ***

Ne e mbajtëm fjalën,

stërnipin respektuam,

u mblodhëm të gjithë,

miqësi e xhaxhallarë.

                ***

Data 15 dhjetor, datë e shënuar,

babi Gisildos, 60 vjet ka shkuar,

fjala e Gisildos ishte amanet,

Meçanit: – i urojmë edhe 100 vjet.

                 ***

Le ti mbushim gotat,

me raki e verë,

për gëzim e të mira,

u takofshim për herë.

About Post Author