Bashkim Saliasi:Amanet!


AMANET!

Vjeshtë e tretë, mali në zi,

u përlot qielli, toka u nxi.

Hëna humbi mbi re,

zogu u struk në fole.

***

Një yll u dogj në zjarr,

mali heshti s’kishin fjalë.

Toka u bë baltë, qielli xhurroi,

zogu këngën e harroi.

***

Ylberi mbi mal doli,

një amanet lisit i përcolli,

Dhe me ty fushë kam një fjalë,

zogun tim ma mbani pranë.

About Post Author