Bashkim Saliasi:Tiranë,  e  bukura Tiranë


Tiranë, e bukura Tiranë

Nga kodrat të sodit unë sot,

Sa pranë të kam, shumë pranë,

Vesa shkëlqen si një pikë lot.

             E pastër je si drita,

             E dlirë je si Linza.

Si ylber me shumë ngjyra,

Ndrijnë rrugica dhe parqe.

Pa smog të qesh fytyra,

Bukurinë tënde e shfaqe.

            E bukur je o Tiranë,

            Sa pranë të kam, sa pranë.

Dhe kur dielli ikën nga ty,

Ti ndrin në netët pa henë.

Bukuria nuk më hynë në sy,

Në ëndërr të pash mbrëmë.

              Me miken time u ngatërrova,

             Se më shumë ty të dashurova.

Me ty o Tiranë e bukur,

Ëndërra thur për poezi.

Nga larg më dukesh flutur,

Nga afër më dukesh perri.

                             E bukur je o Tiranë,

                             Sa pranë të kam, sa pranë.

Redaktor: Delo Isufi

Korektor: Viron kona Tirane, 2020

TIRANË,  E BUKURA TIRANË

Tiranë, e bukura Tiranë

Nga kodrat të sodit unë sot,

Sa pranë të kam, shumë pranë,

Vesa shkëlqen si një pikë lot.

             E pastër je si drita,

             E dlirë je si Linza.

Si ylber me shumë ngjyra,

Ndrijnë rrugica dhe parqe.

Pa smog të qesh fytyra,

Bukurinë tënde e shfaqe.

            E bukur je o Tiranë,

            Sa pranë të kam, sa pranë.

Dhe kur dielli ikën nga ty,

Ti ndrin në netët pa henë.

Bukuria nuk më hynë në sy,

Në ëndërr të pash mbrëmë.

              Me miken time u ngatërrova,

             Se më shumë ty të dashurova.

Me ty o Tiranë e bukur,

Ëndërra thur për poezi.

Nga larg më dukesh flutur,

Nga afër më dukesh perri.

                             E bukur je o Tiranë,

                             Sa pranë të kam, sa pranë.

Redaktor: Delo Isufi

Korektor: Viron Kona Tirane, 2020