Bashkim Saliasi:Tomorri-mal i shenjtë


TOMORRI-MAL I SHENJTË

Në Tomor në kthesë të malit,

ku shkeli Aliu me këmbë,

atje rri e çlodhet djali,

nis e këndon një këngë.

Ballë Tomorit rri Shpiragu,

me vragë plagësh përshëndet,

nga larg deti thinjosh,

i shkel syrin, me gojë s’i flet.

O Tomor, fron i Perëndisë,

ku shërbeu Abaz Aliu,

Mal i shenjtë i Shqipërisë,

Të nderon bota dhe skraparliu.

About Post Author