Berezow: ‘Ne kurrë nuk do të takojmë alienë inteligjentë’


Shkrimtari i shkencës Alex Berezow ka ofruar një vendim dënues mbi shanset që ne të takohemi ndonjëherë ET ballë për ballë.Pyetja nëse jemi vetëm në univers mbetet një nga enigmat më të mëdha filozofike të kohës sonë. Ndërsa duket pothuajse e paimagjinueshme që qytetërimi ynë të jetë vetëm në kozmos, fakti mbetet që ne ende nuk kemi parë ndonjë dëshmi për të kundërtën.

Për disa, megjithatë, pyetja nuk është aq shumë nëse ekzistojnë apo jo civilizime të huaja inteligjente, është nëse ka apo jo ndonjë shans që ne ka të ngjarë të biem në kontakt me ta.

Shkrimtari i shkencës Alex Berezow, i cili është redaktor ekzekutiv i Big Think, pranon mundësinë që alienët të ekzistojnë, por beson se nuk ka asnjë shans që ne t’i takojmë ndonjëherë.

“Falë përparimeve në astrofizikë, ne tani e dimë se ka miliarda ekzoplanetë vetëm në Rrugën e Qumështit, duke bërë që shumica e komunitetit shkencor të arrijë në përfundimin se jeta ndoshta ekziston diku tjetër në univers,” tha ai. “Ata që nuk besojnë kështu tani konsiderohen kooks.”Argumenti i tij kryesor kundër gjasave për të ardhur në kontakt me qenie të tilla është thjesht se udhëtimi në hapësirë ​​në distanca kaq të mëdha është krejtësisht jopraktik.

“Sigurisht, ne mund të hipim sot në një anije kozmike dhe të shkojmë në një planet që orbiton yllin më të afërt, Proxima Centauri, por më mirë të paketojmë shumë qese me gjevrekë me madhësi argëtuese sepse do të duhen rreth 6300 vjet për të arritur atje,” tha ai.

Ndërsa ky argument duket i shëndoshë, ai nënkupton gjithashtu se ne kurrë nuk do të zhvillojmë teknologji të përparuar të largimit të hapësirës ose të bëjmë një zbulim që mund ta bëjë udhëtimin ndëryjor në hapësirë ​​më të lehtë.

Derisa të ndodhë kjo, megjithatë, nuk ka gjasa që ne do të vizitojmë ndonjë botë të huaj në çdo kohë së shpejti.

About Post Author