Berzat Sadiki:E gjithë bota është zjarrë


E GJITHË BOTA ËSHTË ZJARRE

Ne

e shpërndajmë dashurinë për ta shijuar edhe ju, kurse ju për këtë na shani, na urreni.

Ne

e shpërndajmë dashurinë, që ajo ta lumturojë çdo kënd, kurse ju këtë dashuri e vrisni.

Ne

jemi dashuria vetë, kurse ju nuk keni sy për ta parë atë, nuk keni zemër që e shijon, prandaj lani sytë me ndërgjegje të pastër dhe zemrat pastroni me dritë besimi!

Ne

kemi mend që e njohin qartë të keqen dhe rrimë larg saj, që ajo të mos na përlajë, kurse ju të keqen e keni në fillim të mendjeve tuaja dhe atë e shpërndani si lumturi.

Ne ndezim zjarre dashurie,

ju ndizni zjarre urrejtjeje.

Bota, e gjitha është zjarre: nga zjarriet tona ngrohen shpirtrat, nga zjarret tuaja digjen.