Berzat Sadiki:Zoti dhe zotat


*

Zotat tanë

gjatë gjithë ekzistencës

ishin të bardhë

më pastaj u nxinë

nga vula e dritës mekase

*

zotat tanë ishin zjarre

që digjnin lehona virgjine

ishin idhuj stralli

që nuk përbushën asnjë dëshirë,

as ëndërrat e fëmijëve zota

*

gjatë ghithë hisorisë së zotave

fara jonë u poll përbindsha

që stepeve e hanin njëri-tjetrin

u poll demonë piratë

që pasi ia vidhnin arin njëri-tjetrit

haheshin në hell neadertali

historia jonë polli satanë

që ndërzeheshin maskulium

fëlliqeshin femenium

derisa u dënuan nga zoti Zot

në hisori u shënuan si fosile

njëri mbi tjetrin

*

i gjejmë edhe sot

të mbuluar nga koha

të lidhur thellë me kunja

dëshmi e sojit intelegjent bretkogjen

*

historia kunjare perëndoi

historia e re me zota pa zot

me zota imagjinar

me zot Zot

*

Zoti nuk kuptohet nga të pakokët

që vetëm kafka kanë

pak mish e gjak të fëlliqur

dhe kunja në mend

About Post Author