Besa…Eli Nebi -Plaku


Besa, fjalë e çmuar

besa ,fjalë e rrallë

Besa, një virtyt

i popullit shqiptar….

Kur fjalën e besës

e ka dhënë shqiptari

Pranon më mirë vdekjen

mbrapa mos t’a marrin….

Stërgjyshërit tanë

Ilirët e parë

Këtë fjalë në shekuj

Trashëgim na e lanë….

Mbi besën u ndërtua

kalaja e Rozafës..

Nga muret e saj

qumështi i besës pikoj

Nderin dhe guximin

ky qumësht i mëkojë…

Kostandinin, besa

e ngriti nga varri

Dhe motrën Dhoqinën

tek nëna e çojë

Drenova për besën

vargje të bukura shkroi

Në himnin e flamurit

Madhështinë ja shtojë

Besa e shqiptarit

përherë do jetojë

Pa noter, kontratë

udhëtoj në shekuj…

Sa të ketë shqiptarë

kurrë s’ka për të vdekur

Besa jonë e fortë

Besa jonë e hekurt…..!!!