Besa Januzi-Rexhepi:Letrat e nënësBesa Januzi

I shpalosa letrat tua nënë
më shumë mall e nostalgji,
i lexova dal nga dal,
sa e çmuar nënë je ti,
aty gjeta një thesar,
të çmuar më shumë vlerë.

Nuk të mjaftoi telefoni,
nuk të mjaftoi “skype”,
mi dhurove edhe këto letra,
që i ruaj si kujtim nga ti,
si gjënë më të çmuar,
e me vlerë.

Shkuan dhjetë vite,
që nuk je më ti nënë,
por unë të kam këtu,
të mbaj në zemrën time,
bisedoj nganjëherë me ty
e çmallëm.

Në këto letra ti nëna ime,
shprehe ndjenjat tua,
dashurinë që ke për mua,
këto ndjenja dolën nga,
shpirti e zemra jote nënë,
m’i dërgove mua, vajzës tënde!

Këto letra m’i bëje dhuratë
me ndonjë revistë apo
ndonjë fjalëkryq dhe
m’i dhuroje ashtu si mundëshe,
e dija dhe gjithmonë kërkoja,
ndonjë letër në dhuratën tënde.

Këtë thesar të çmuar,
me vlera, do ta ruaj,
në kutin e kujtimeve të mija,
derisa të vij edhe unë te ti nënë,
Të dua shumë nënë,
Do të kujtoj me mall e dashuri!!!

15 dhjetor 2021
Michigan

About Post Author


Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.