Besa Januzi Rexhepi:Rrugës ka lule


Besa Januzi Rexhepi:Rrugës ka lule

Është një lule shumë e bukur
me ngjyrën e bardhë si bora,
Për çdo vit lulëzon në verë,
skaj rrugës kokën lart e mban.

Këtë vend ka zbukuruar
me gongje, lule posa qelura,
Këto lule i dua shumë
ndalem dhe ju marrë erë.

Edhe rruga duket bukur
Jeshuar me lule të stinës,
lëndina rreth saj zbukuruar,
me luleverën e preferuar.

Se ujit askush, vetëm kur bie shi
ajo shuan etjen ndihet më mirë,
Lulëzon e nuk ndalet,
Sa bukur duket vetëm ta shikoje.

Më mahnitë moj lulevere,
me bukurin tënde të rrall,
Edhe fluturat aty ndalën
e mbledhin nektar. 

About Post Author