Besim…!


ZYBA HYSA


Ka raste… forca mistike,
Të rrëmbejnë ndjesitë,
Të lënë si një trup pa formë e trajtë,
Të qenurit egziston pa egzistencë,
Bota përbyset para syve
E s’gjen një shteg,
Të t’nxjerrë në breg!
Është momenti të mos mendojmë,
Por të ëndërrojmë,
Se çdo gjë është kalimtare!
Kalite durimin në kudhrën e Besimit,
Se çdo gjë vjen mistershëm
Dhe ikën mistershëm!
Nëse do na trishtonte nata,
As gjumë s’do të flinim,
Por Besimi, se agu ka për të ardhur
Dhe errësira ka për të ikur,
Ashtu siç erdhi si ndrikull,
Pasi dielli ish falur!
Çdo gjë është fenomen natyre;
Edhe nata, edhe dita,
Shqetësimi, edhe gëzimi,
Edhe lindja, edhe vdekja…
Pse të na zërë trishtimi!?
Koha moderne,
Globalizoi injorancën,
Sikur çdo gjë e ka në dorë njeriu,
Eh, fatziu!
Njeriu, as veten se ka në dorë,
A e dinte, se do të vinte në jetë,
Në atë ditë dhe në atë orë që ka lindur?
A e din se çfarë fati ka në jetë?
A e din se kur ka me vdekë!?
Asgjë s’di!
Atëherë, o Njeri,
Beso në atë forcë të padukëshme,
Që na bëri të dukshëm në jetë!
Adhuroje atë forcë të mistershme,
Për të kalitur virtytet,
Për të sharruar veset,
Për të gëzuar sukseset!
Jeta është e bukur,
Se është surprizë!
……………………
Asnjëherë s’bie në dëshpërim,
Se brenda të qënurit tim,
Rrënjëzuar BESIM!
TIRANE, MË 19 SSHTATOR 2021 

About Post Author