Besnik Lamaj:Nëna për fëmijët


nëna për fëmijët

Besnik Lamaj

Për ty o nënë , kisha shum mallë !

Mora lapsin të shkruaja dy fjalë

Dora më dridhej , s’po shkruaja dot

Mbi letrën e bardhë ranë dy pika lotë .

Lotët për nënën janë lotë të ëmbla

Dalin nga shpirti , dalin nga zemra

Fëmijët për nënën jan dhuratë e perëndis

Nëna për fëmijët është eliksiri dashurisë .

Nëna u mplakë , kurrizi i doli

Gjith hallet e jetës mbi shpinë i mori

Kurrizi përkulur balli me rrudha

S’i fletë kallami , nënës i dridhej buza .

Nëna e sëmurë , po vuante me shpirt

S’mëndonte për dhimbjet , mendonte për fëmijët

” Nëna le të bëhet dhe breshk me katër këmbë “

Nëna për fëmijët , ngelet përsëri nënë .

© Të drejtat e autorit të rezervuara.

About Post Author