Besnik Lamaj:Sa’ i mirë që ishe t’i o gjyshi im


Besnik Lamaj

Sa’ i mirë që ishe t’i o gjyshi im
T’i gjith jeten tënde më dhurove gëzim
T’i më mbroje me shpirt kur mami më qortonte
T’i më shtëngoje në gjokës kur babi më kritikonte.

T’i për mua o gjysh ishe mësues i parë
T’i më mësove të vizatojë mbi fletën e bardhë
T’i më mësove që dy plus dy bëjnë katër
Edhe kur gaboja t’i më mbaje me hatër .

T’i o gjysh më çove për herë të parë në shkoll
Kishte hyrë vjeshta , ishte muaji tetor
T’i më shikoje ëmbël dhe më flisje mbesoll
Vish dhe një triko , mos dil me fustan të hollë.

Mbarova shkollën gjysh , u diplomova për mjekësi
T’y të qeshte shpirti gjysh , ndjeje krenari
S’më flisje më mbesoll , por më flisje në emër
Gjith porosit e t’ua o gjysh , i kamte në zemër.

U martova o gjysh më çove në altar
Më urove me zemër , o mbesë të vejë mbar
Një jetë të lumtur dhe me plotë fëmij
S’e unë jam plakë , s’do t’i shohë dotë me sy .

T’i më ike o gjyshë , ku do të gjej unë ty
Të , të shtrëngoj njëherë , të puthë ata sy
Të të shihja njëherë , të të thoshja një fjalë
Dëshirën t’a plotësova , kamte dy vajza dhe një djalë .

Prehu o gjyshë – prehu i qetë
Sa’ të jem gjallë s’do të harroj në jetë
Sa’ të jem gjallë s’kam për të të harruar
Emrin e djalit , në emrin tënd e kam çuar .

© Të drejtat e autorit të rezervuara.

Fotua nga interneti .

About Post Author