Betim mashkulli-Florentina Skendaj


Betim mashkulli

Mike moj,

ti preji flokèt (dhe kjo na duhej):

dhe m’i lidh,

m’i hidh kular,

nè mè zèntè ndonjè zekth,

hiqm osh ,

si tè marrè !

~

Eliksir

Ç’ka Venusi qè s’mè lè,

ç’lèng mè shtrydh nè gojè,

tè gènjej edhe kètè ,

kur nuk e dashuroj.. .

~

Frikohem pèr ty

Nuk kam shpirt ,

-ti mè thua ,

e ndjenjat tè janè tharè.

Po ja e hapa rubinetin,

mos dehesh,

na ikèn zvarrè… .