Biblioteka Presidenciale Obama ka mbi 26,000 dosje mbi UFO-tKa ende shumë dosje për t’u bërë publike. 

Një kërkesë e fundit e Ligjit për Lirinë e Informacionit ka theksuar se sa dosje mbahen ende nga qeveria e SHBA.

Më i njohur për punën e tij duke siguruar akses në dosjet e deklasifikuara të qeverisë përmes faqes së tij të internetit ‘The Black Vault’, John Greenewald Jr. kohët e fundit i bëri një kërkesë Bibliotekës Presidenciale Barack Obama për çdo skedar ose dokument që mund të kishte në lidhje me fenomenin UFO.

Kur mori një letër më 10 mars, ai pranoi se ishte ‘mbytur’ nga përgjigja.

Sipas letrës, të dhënat përmbajnë 3,440 faqe dhe 26,271 skedarë elektronikë që u përkasin UFO-ve, UAP-ve, Programit të Avancuar të Identifikimit të Kërcënimeve të Hapësirës Ajrore (AATIP) dhe Programit të Aplikimit të Sistemeve të Avancuara të Armëve Hapësinore Ajrore.

Dosjet thuhet se përfshijnë dokumente, fotografi dhe video.

“Nëse është e vërtetë, unë jam absolutisht i dështuar që biblioteka presidenciale e Obamës e ka këtë,” shkroi Greenewald Jr.

Megjithatë, ka një kapje, pasi ai gjithashtu zbuloi se – për arsye që mbeten të paqarta – do të duheshin 16 vjet për të përpunuar kërkesën për vënie në dispozicion të gjithë këta skedarë.

“Më e hoqi erën nga velat e eksitimit”, ka shkruar ai.

Megjithatë, mbetet për t’u parë nëse do të jetë e mundur që Arkivi Kombëtar të nxjerrë një përzgjedhje më të vogël të këtyre dosjeve ndërkohë.

Eksperti i UFO-ve “Absolutisht i mbuluar” nga Zbulesa nga Biblioteka Obama

Një studiues kryesor i sekreteve qeveritare thotë se ai mund të ketë gjetur “xhekpotin” e dokumenteve mbi takimet e mundshme jashtëtokësore.

John Greenewald Jr., i cili drejton The Black Vault , një faqe interneti e dedikuar për zbulimin e dokumenteve të deklasifikuara qeveritare të marra nëpërmjet kërkesave të Ligjit për Lirinë e Informacionit, tha se ai i kërkoi Bibliotekës Presidenciale  B.obama per cdo gje qe ajo kishte per UFO-t dhe fenomenet e lidhura me të. Ajo që mori mbrapa e la atë “absolutisht të nënshtruar

Një studiues kryesor i sekreteve qeveritare thotë se ai mund të ketë gjetur “xhekpotin” e dokumenteve mbi takimet e mundshme jashtëtokësore.

Zbulimi vjen mes një serie të paprecedentë zbulimesh rreth UFO-ve, ose siç qeveria federale tani preferon t’i quajë ato, UAP (fenomene ajrore të paidentifikuara).

Disa video të zbuluara në 2017 në  New York Times dhe The Washington Post treguan takime me objekte që lëviznin shpejt, duke përfshirë një me nofkën “Tic Tac” për shkak të ngjashmërisë së saj me karamele. Ndryshe nga ëmbëlsirat, ky objekt – ende i panjohur, të paktën publikisht – u zhyt nga 60,000 këmbë në vetëm 50 këmbë brenda pak sekondash:

Marina amerikane konfirmoi vertetesin   e videove për The Black Vault.

Një raport i vitit 2020 në Times tha se një  konsulent i Pentagonit kishte informuar zyrtarët e Departamentit të Mbrojtjes për artikujt e marrë nga “automjetet jashtë botës që nuk janë bërë në këtë Tokë”.

Obama e trajtoi këtë temë vitin e kaluar, duke thënë se qeveria federale nuk ka një bazë sekrete me anije kozmike aliene.

“Por ajo që është e vërtetë dhe unë në fakt jam serioz këtu, a ka, ka pamje dhe regjistrime të objekteve në qiell që ne nuk e dimë saktësisht se çfarë janë,” “. “Nuk mund të shpjegojmë se si lëvizën, trajektoren e tyre. Ata nuk kishin një model lehtësisht të shpjegueshëm.”

Dhe Mazza.

About Post Author