Binjakët-Afërdita Hadaj


AFËRDITA HADAJ.

*************************

Pasuri mbi pasuri

Jan fëmijët në shtëpi

Qofshin djem, apo vajza

Ndizet, dhe nuk shuhet vatra.

Dashuri mbi dashuri

Dhe,binjakët në shtëpi

Më të bukurat krijesa

Krenari si nipa mbesa.

Zot…….bekoi ato familje

Që kanë,të tillë në shtëpi

Se janë djelli rreze artë

Që hyn çdo ditë me furi.

Kënaqësi,kur rriten bashkë

Janë,pasqyrë e njeri tjetrit

Kur, nëna i vesh njësojë

Veç, ajo…….di ti dallojë.

Bukur djemtë, bukur vajzat

Një gjakë, edhe mëndje kanë

Sa shum e duan njeri-tjetrin

O zot…..sa lajka…….që kanë.

Zoti i bekoftë…binjakët

Qofshin vajza, apo djem

Se janë…..bukuri e rrallë

Meteor….. që rrallë i gjen.

Jan thesari….i paçmuar

Gjë e rrallë në këtë botë

Durimin….. që i rrit nëna

Është i rrallë e i pa shoq.

Qumshtin e gjirit të sajë

Me bekime…. i ushqenë

Nuk e njeh lodhjen fizike

Përkëdheljet sjua kursen.

Rreze djelli jan binjakët

Për familjen……..pasuri

Ylberi me shtatë ngyra

Hedhur mbi ta bukurinë.