Bisedoj me ty-Seti Pezaku Vladi


BISEDOJ ME TY

Sapo zbret muzgu,

ndjehem e frikësuar, i dashur!

Më parë frikësohem me frikë,

pastaj me kurajë të madhe

të ndarë në copëza të vogla frike,

gjersa më në fund e marr veten

duke ecur nëpër shtëpi

majë pantoflash prej pellushi të zi.

Pikërisht, edhe për këtë gjë

ti, i dashur, e kishe frikë ikjen tënde…

Dikur, bëja punë krijuese gjatë natës dhe ti

më quaje “mbretëresha e natës”,

kur të gjitha orët e gjumit mi vidhte muza,

më quajte “hajdutja e natës” dhe unë

kështu e titullova librin tim të fundit.

Tani që jam pa ty,

kur vjen nata,

e cila s’lëviz nga vendi,

më ngre mure pa dyer

që i rrëzojnë vetëm tërmetet;

suvaja e natës

u ka rënë vende-vende mureve.

Nata,

më sjell me vete të gjitha frikërat

që nuk i ngjajnë njëra-tjetrës;

dëgjoj zëra të shurdhët paartikulim,

frymëmarrje të thellë ankthcioze,

herë-herë jehona të mbytura që gjurmojnë

në vrimat misterioze të veshëve,

shikoj silueta të zeza që lëvizin pa drejtim,

fatkeqësisht i kam besuar pabesisht vetvetes.

E tmerrshme!

Tanimë,

nata ime plotpjestohet

me copëza drithërimash

kur zemra është një ecejake

prej të rrahurave që e mbajnë peng zemrën

në një zemër të madhe të papjestueshme.

About Post Author