Botë bajate-Sanie Tushi Rrokaj


Botë bajate .

Nëpër rrugët plot boshllëqe .

Nëpër diell që të djeg

Nëpër detet e trazuar

Dallga të hedh e të pret..

Nëpër hije përmbi tokë

Nëpër ëndërra botën sheh

Nën rrezet që hedh hëna

Dashuria nëpër re .

Gjellë e ftohur është bërë bota

Rrotull ç’farë i vinë vërdallë .

Dashuria i ka ikur .

Pse u bëmë kështu të ndarë.

Ca po digjen ca po mbyten

Planeti po vinë vërdallë

Mos ka dalë nga orbita

Dhe po ecën duke çalë.

Autore Sanie Tushi Rrokaj.