Botë e zhytur-Liljana Ndoni


Dhe çfarë je ti Toka e uritur për  foshnjat e pa fajshmeve,

Ju shtëpiaket e dhunuara qe vdisni nga pronaret e tokave, prefektet e bishave,

 Avokatët e vegjël të yndyrshëm te majmur dhe këmbë të pista,

 Zyrtarë të ndyrë liberalë si fanatikë qe krijon rrëgalla e lista.

 Miliona terrorist  borgjez të vegjël si miliona derra kullosin e pijne gjake ne emër te Allahut

Duke u shtyrë për terror e shkatërrimin e vendit   që po zhvishen  nga kishat.

 Pikërisht sepse ti ke ekzistuar, tani nuk ekziston,

 Pikërisht sepse ke qenë i vetëdijshëm, je i pavetëdijshëm e me lufte te  sfidon.

 Dhe vetëm pse je katolik, nuk mund të mendoshe,

 Se e keqja jote është e gjitha e keqe faji i çdo të keqe qe do kaloshe.

 Zhytuni në bukurinë e detit dhe te fjalëve per  shpëtim per nje t’arthme te bukur,

Por matrapazë e mashtrues përfitojnë, e ne fund kaloni e dilni si trungje te mufatur,

Thonë vetëm një popull mysliman,  popull ballkanik, jemi njerëzit e lashte,

-Por jo, është një kombe i gjalle, një kombe evropian qe evoluon me paqen te çliroj  Boten nga kjo lufte..

L. NDONI.