Brenda sysh ti ke furtunë-Lefter Shomo 


Qënka shikimi yt si deti
Herë valë, bunacë, herë stuhi
Më transmeton drejtpërsëdrejti
Ndjenja jete që ndajmë të dy.

Hyj shumë herë në t’ ëmblat syçka
Far orientimi, plot kthjelltësi
Falin mijra rrezatime ngjyrash
Falin ngrohtësi e siguri.

Syçka bojëblu , një det plot shije
Yjeve u ngjajnë , sjellin agim
Shpirtit mbjellin farë qetësie
Paqe sjellin , gaz dhe amëshim.

Mbrëmë i kishe sytë e vrazhdë
Shkova pranë tyre të qëndroj
T’ hiqja gjithë baticat , dallgët
Të përbashkët dhimbjen ta jetoj

Brenda syve ja,shpërthen furtunë
Sytë derdhin lotë me ngashërim
I përcjellin ndjenjat dhe tek unë
Shpresa, lotë,gaz ,ngushëllim.

Lefter Shomo K/68 p.p.α