Brigitte Bardot gjobitet për abuzim racist


Legjenda franceze e ekranit, e kthyer në aktiviste për të drejtat e kafshëve, Brigitte Bardot u gjobit të enjten me 20,000 euro (17,000 £) nga një gjykatë në ishullin La Reunion të Francës në Oqeanin Indian për një diatribe të vitit 2019, në të cilën ajo i përshkroi banorët e tij si “të egër”.

Bardot, 87 vjeçe, nisi sulmin e egër kundër banorëve të La Reunion, një prej territoreve përtej detit të Francës, në përgjigje të asaj që ajo e shihte si keqtrajtim të kafshëve.

Bruno Jacquelin, zëdhënësi i saj, u gjobit gjithashtu nga gjykata në qytetin kryesor të Saint-Denis de la Reunion me 4000 euro për rolin e tij në dërgimin e deklaratës në disa media me kërkesë të saj.

“Vendasit kanë ruajtur gjenet e tyre të egra,” shkroi aktivisti për të drejtat e kafshëve në një letër të hapur duke sulmuar banorët e ishullit për trajtimin e tyre ndaj kafshëve, duke i përshkruar vendasit si “egërsira të degjeneruara”.

Ajo vuri në shënjestër popullatën hindu tamile të ishullit për sakrifikimin e dhive, duke evokuar “kanibalizmin e shekujve të kaluar” ndërsa goditi “një popullsi të degjeneruar ende të zhytur në traditat barbare stërgjyshore”.

Bardot, e cila fitoi famë në filmin e vitit 1956 …Dhe Zoti krijoi gruan, është bërë një figurë e diskutueshme dhe gjithashtu është dënuar në të kaluarën për komentet e saj për myslimanët.

Ministrja e atëhershme e territoreve përtej detit të Francës, Annick Girardin, i tha asaj në një letër në atë kohë pas komenteve të saj për Le Reunion “se racizmi nuk është një opinion, është një ofendim”.

The telegraph

About Post Author