Brixhilda Dede:Dhimbja e Ëmbël


DHIMBJA E ËMBËL

Dielli ndërroi faqe papritur si të kish veshur dyfytyrësi.

Ndëra isha mrekulluar nga dashuria e një burri, lulëzoja si lule shegë, shndrrisnin ngjyrimet e mija prej një force të brendëshme të tejndjeshme.

Dhimbja vinte ëmbël ashtu si tundim trillues, joshesha përftyruar puthjen e Antonit me Kleopatrën.

Pjalmi i dashurisë më shkrihej në trup tejmbushur lumturi.

Qiejve ju frekuentoja aromë dashurie, tërhequr sekrete bukurie.

Perëndisht fluturoja mbi prushe pasjonesh si një shpirt i arratisur përmbi re mall.

Mbi majat e Everestit gegënishten flisja me Zeusin e Afërditën përkrah.

Por, malli i tretur në pritje më shkrihej mbi buzë e zemra digjej mungesës si hi hënor.

Bryma e ikjes më rrëzonte përtokë në një dashuri hyjnore.

Në një intimitet të përkohshëm të siluetës Romeo- Zhuljetë.

Ja kështu, me një breshër fryhen damarlt e tokës.

Qetësia, harmonia, mbarësia humbin thesarëve të botës.

Dhe unë puthesha pa ty e ti pa mua, në një qiell të ri në një ditë të re pa thurje e shthurje Penelope.

Në një univers me yje të pafundme, rrëmbehet një dashuri e humbur, ofrohet një sprovë e re.

Ja kështu, si në ëndërr harlisem degësh e gjethesh me një ndjenjë delikate dhe përsëri lulëzoj.

E përsëri ridua si Dezdemonë.