Bukuri e kopshtit tim-Floreta Malaj


T’a shikosh kopshtin tim !

Kanë celë trëndafilat

Aty cicërojnë zogjtë “

Këndojnë edhe bilbilat.

Ku të shoqëron djelli !

Lindje e perëndim

Aty ndriçon ylberi

Sa herë që bije shi .

Nata ndricon nga yjet

Hëna i ka zili

Dhe qëndron mbrapa reve

Mos” duket në mërzi .

Të rrish në kopshtin tim !

Aroma kundërmonë

Gjithë hallet dhe problemet

Pranë tija i harrojnë.

Kopësht plot me pemë

Natyrë gjithë gjelbërim

Aty mer dhe freskinë

Mëngjeseve në agim.