Bukuritë në Zvicër!Afroviti Kruti


Përpara shtëpisë në pemën me lule të verdha,

Sa bukur bilbili këndonte,

Me zërin e tij të ëmbël,

pesë të mëngjesit nga gjumi na zgjonte !

Qetësi, bukuri e rrallë,

Lule të bukura kudo që kaloje,

Sa shumë u kënaqëm,

Unë me burin dhe me djalin bashkë !

Kudo që hidhje këmbën,

Pastërti e madhe,

Nuk shikoje asnjë mbeturinë,

Vetëm gjelbërim kishte në rrugë e në livadhe

Pemët e larta të bukura,

Kishin çelur sythet,

Plot hieshi dhe aromë të këndëshme,

Oh sa bukuri që ishte aty !

Kodrat, brigjet, malet, fushat,

Plot me lule ngjyra, ngjyra,

Buzëqeshnim ne, qeshte dhe natyra,

Pulëbardhat notonin të gjitha bashkë !

Lëviznin nga një anë në anën tjetër,

Si flutura të bukura,

Bukuritë në zvicër ishin të mrekullueshme,

Kudo që hidhje sytë vetëm gjelbërime !

@Afroviti Kruti..5/11 /2023