Bukuroshja Ime-Fatmir Pushi


BUKUROSHJA IME

FATMIR PUSHI

Bukuroshja ime gjithë gjinia,

Esenca jote është në zemrën time,

Heshtje, heshtje, vetëm muzik,

Gjithë të tjerët….. po lipin rima.

Dhe në rima shkëmbi vdes,

E vërteta hyn në botën tonë,

Bota është një zhurmë zërash,

Heshtja jonë të gjithë i tërbon .

Dashuria frymon ……….me rima,

Cfar është e vështirë të kuptosh,

Para së cilës……………. ngrysemi .

Ishim të freskët sot jemi me rrudha.

Dhe rima nuk është vija e dytë,

As dhoma…………. e zhveshjes,

Por është biletë, për një kolonë,

Rënkimi i rrënjëve, dhe elonit.

Dashuria ime gjithë esenca ,

Gjithçka e jotja është e bukur,

Trupi ………sytë ………….buzët,

Me ty më pëlqen……… të jetoj.

Sa të kem jetë do të jem me ty,

Dashuria e vdekja gjithmonë bashkë,

Shpirti dhe gjaku të pa ndarë ,

Do ti marim kudo me vete dashuria ime.