Buqetë lirikash-Lefter Shomo


SI LULET

bukurat çupat e varfëra

Rriten me mund , pa pekule

Nur shtojnë nga puna , nga balta

Nga plehu i jetës, si lulet.

PUTHJE E RREME

Të rreme puthje mos guxosh

Është mjaullitëse grilë

Se dashuria e kupton

Edhe dritaren mbyll.

DO ΤË KISH?..

Në se s’ do kish zemra hulli

Trishtim, mundime, plagë

Të tillë të hidhur ëmbëlsi

Dashuria do të kishte vallë?

NJË PUTHJE HUA

Kërkova nga ty një puthje hua

Ti më pe vëngër, egër e vrazhdë

Më the : ” Ç’ kërkon? A e di ç’ thua?”

-Eja, ta rikthej prapë, të thashë.

BUKUROSH..

Duart fisnike në se s’ di

Ç’ ti bësh o bukurosh

Të ëmbël bëji ledhatim

Mëso të përqafosh..

TË ARRIJË YJET..

Mbi kokën tënde , mbaje mend

Të huaja këmbë , mos lejo

Përveç se ato të birit tënd

Kur yjet t’ arrijë kërkon.

PAK TRISHTIM…

Fytyrës tënde si hyjni

Shtoji dhe pak trishtim

Do marrë tjetër hijeshi

Do marrë tjetër lulzim.

GJEMBA- LULE

Lëndonin, digjnin të rreptat fjalë

Porsi një gjemb që ngulet

Por zemra që dashuron, fal

Dhe gjembat kthen në lule.

VARGJET E MI

Të mitë vargje si e ndrojtur vajzë

Që matet, guxon të hyjë në pyll

Ngurron, këndon me zë të lartë

Zemër të marrë , guxim.

VALLJA E SYVE..

Ndriçojnë diejt e mirësisë

Mes zemrash si djamante

Veçse shpirtrat e dashurisë

Në sy e hedhin vallen.

Lefter ShomoK/04 b.l.α.