Burrë dhe grua…Zyba Hysa


BURRË DHE GRUA…

Gjithë jetën njeriu gjen dicka nga vetja,

Tek dikush që takon rastësisht,

Tërhiqet për ta besuar atë njeri,

Sic i beson vetes… paqësisht!

Ndryshe më ndodhi me Ty!

Gjeta ato që s’i kisha

Dhe Ti gjete tek Unë mungesat tua,

Ndaj u bashkuam si dy ingranazhe,

E që në fillim më thirre: “Grua”!

Unë pranova në heshtje,

Me një buzëqeshje!

Se burrë dhe grua s’të bën dot altari,

As fama e përbotëshme,

As shifrat marramendëse të një thesari,

Është nevoja për të qënë të plotë,

Për të jetuar të qetë,

Në këtë botë!