Burrnesha-Skënder Zogaj


BURRNESHA

(Nermin Vlora – Falaschi)

Ju zonjë nuk erdhët mbuluar me duvak të kuq

Që ti fshihje faqet e trëndafilta nga drita

Kur koha kishte aq shumë nevojë me agu

E bardhe dhe e fuqishme nga lëkura e natës

Për t’ia nxjerr stinës lotët e rënkimit guror

Dhe pemëve me ua shartua sekretet

Në emër të zgjimit dhe daljes nga kuvlia

Diellin me e shikua drejt në sy e me hijen e trupit

Me mbush Qerren e Madhe me Kashtën e Kumtrit

Që Zoti me pa e me i shkund hiret e blozta

Nga e panjohura me i çlirua vrullet për me ardh me rreze

Pa yshtje unazash intime për ndjenja gjembore

Që ia tjetërsojnë rrjedhën aromës së tamblit

Nga gjiri i Afërditës përjetësisht uratë hyjnore.