Buzë Vjosës-Marjana Tafilaj


Buzë vjosës një lokalë

Me një bukuri të rrallë

Uji i pastër i filtruar

Natyrë e gjelbëruar.

Pylli i dendur me pisha plotë

Aty ku zogjtë cicërojnë

Pendët e tyre ngjura ylberi

Presin sa të lindi dielli .

Me këngën e tyre zogjtë

Kënaqësin na shtojnë

Përmbi njerëz fluturojnë

Cicërimën se ndalojnë .

Prandaj mijëra vizitorë

Këto vënde i kanë zgjedhur

Si pikturë kjo bukuri

Nga e gjithë bota i ka mbledhur.

Këtë lokalë buzë lumi

Vjosa e përshkon e qetë

Por dhe malet për karshi

Ja shton më shumë bukurin.

((Të drejtat eautorit ruhen ))