Buzëqeshje rrezellitëse…Ndue Z. Ruçi


Buzëqeshje rrezellitëse

Teksa djali, shihte foton,

E një vajze, në facebook…

Çiltersisht, i tha se, ç’mendon.

Buzëqeshja, si iu duk…

– Rrezellitëse më ngjan,

buzëqeshja jote, zonjë!…

Më përndritet , si një Hënë…

Plot reflekse, tej lëshon.

Por, asaj, ky kompliment,

Seç iu duk… pak, si me spec…

Ndaj, ia ktheu, si pa vend…

Këtij djali, pak… “mistrec!…“

– Pse nxitohesh, ti mor djalë!..

Ti s’më njeh, kur jam me nerva…

Si, baluket, valë-valë,

Më përhidhen, si antena…

Dhe vërshuan, plot mesazhe…

Thoshnin ca: – Ç’ia bëre mirë!…

Tjetri: – ah, këto avaze!…

Dikush: – ah, botë e vështirë!…

Por, dikush, djalit të “mjerë,“

Shpej ju bë, si avukat.

– Komplimenti, ka një vlerë!…

Dhe ndaj jush… s’bëri, mëkat!…

Edhe Hëna, e përndritur,

Gjithnjë, ka një anë të errët…

Se, ç’ka andej, nuk është e ditur…

Për ne mbetet, një mister!…

Por, aspak kjo s’të pengon,

Komplimente, ti bësh Hënës.

Kur, fytyra i vezullon!…

Buzëqeshje… afër ëndrrës!…

Ndaj dhe vajza, çdo rast tjetër,

Do të shfaqet… dashamirëse!…

Tek i ngjan, mikës së vjetër…

… Buzëqeshje… rrezellitëse!…

* * *