Buzëqesh!Sherife Allko


Buzëqesh !

Buzëqesh! Edhe kur e qeshura

S’ të del nga shpirti i plagosur!

Zellësia personale nuk çlirohet në një ditë,

si para pasqyrës arrogante, që tregon pikëllimin tënd ,

ose bukurinë e formës trupore.

Buzëqesh, aq fort,

saqë ta mundësh dhimbjen e trupit të munduar

nga suferinat e ashpra!

Thjesht prisni dhe kini durim!

Buzëqesh!

Në kotësi dhe inerci ,

Aq sa malet të dridhen e të kthehen në grimca rëre!

Buzëqesh!

Jeta e njeriut është “ndërtesë e fortë “,me tulla kashte .