Buzët melhem për shpirtin e vrarë- Ukshin Morina


I dua duart e tua që ti puth,

s’i dhuratë për ditën e re.

Sytë e tu i dua që t’i puth,

dhe flokëve t’u marr er’.

I dua buzët që t’i puth,

si melhem për shpirtin e vrar’.

Qënien tëde e dua në mua,

dhe natën ta mbaj sa më larg.

I dua prekjet e tua mbi trup,

që shpirti t’më digjet me tërbim.

Dhe këngën tënde e dua si jehonë,

ditëve të mia me trishtim.

E dua gjikça tënden e dua,

Nëpër kohë stuhi e zjarr.

Dhe lotët e tua i dua,

Mbi varr bekim ti marr.