Ç’ dashuri!Florentina Skendaj


Ç’ dashuri

Avujt e shpirtit tènd nè pèshtymè kthyer,

mè ranè sipèr dhe fytyra m’u nxi,

tè gjej ujè tè lahem,

a ndahem nga ti ?

Ç’ dashuri…?!

~

NJè harresè e vogèl

Parfumuam gushèt ,

jastèkèt parfumuam,

pèr prehje dhe ndjellje .

Harrojmè tè lajmè gojèn

dhe shkaktojmè vjellje…..

~

Mos mè trazo nè rrènjè

Lèrma shpirtin siç mè èshtè,

mos ma trazo nè rrènjè ,

s’mè èshtè qull nè tigan,

qè ciknè tè mè zèjè !

~

Se kur bubullin

Se kur bubullin,

rrufeja shigjeton,

e shiu rrokullim,

mali lind UJÈ

dhe nuk pjell min !

~

Hakmaŕrja e ullinjève

U thinjèn e u pèrthyen majat e ullinjève

e fjalosur shushurinè.

Ne jemi pèrgjithmonè pèr paqe,

nè trungje,

ç’sopata vetètijnè ?

Zjarrin, do t’jua shuaj vaji

e ju fytyra nxirè !