Çarçafët e natës:Vladimir Bizhga


Çarçafët e natës

Ne aeroportin e qorruar,

dikush tha,

ata s’vijnë sonte.

Shiu qepte,

me tegela

Çarçafët e natës.

S,vijnë sonte,

nga Sarajeva,

Aty ku arixhinjtë

e Kusturices,

Me kuajt e epshit,

Mbi rruge fluturonim,

Aty ku jeta

dhe vdekja,

Shenja te ndryshme

s. kane…

Dhe ja barkun

e avionit ,

si proshutë

Buzët e reve

e hane..

Këtu bije një shi

i mërzitshëm,

c, fare çmimi

ka paqja valle.

Një dashuri,

E lënë përgjysmë,

Një puthje,

pa seks

dhe mall.

E dashur…

Buzët mbi zarf

mi vere,

Qe vulë e paqes

te unë te vij,

Por avioni

s, vjen sonte

Si peshk

ne rrjeta zënë.

Sarajeva

ne copa lajmesh,

Me hotelin

e djegur

Hollidej.

Sarajeva,

me poezitë

vrastare,

Ne vargjet

plumb te Karaxhicit,

me tingujt

e bandës,

se Zoran Bergovicit.

Pa dashuri

dhe pa seks…

Ne aeroportin

e qorruar,

dikush tha,

ata s, vijnë sonte.

Shiu qepte

me tegela,

Çarçafët e natës.

s,vijnë sonte,

nga Sarajeva,

Aty ku arixhinjtë

e Kusturices

Me kuajt e epshit,

Mbi rruge

fluturonin

Aty ku jeta

dhe vdekja

Shenja

te ndryshme

s. kane…

Ata s,vijnë

sonte.

Shiu qepte

me tegela,

Çarçafët e natës.

LAD BIZHGA@ pritje e pa prit 1999

About Post Author