Sami Arifi:Çka na duhet kuleta shpirëtrisht të lënduar?!…

Shkruar nga Sami ARIFI Çka na duhet kuleta shpirëtrisht të lënduar?!… Shkruan: Sami ARIFI Çka na…

Ildije Xhemali:Në ëndërra

Në ëndërra Mirë që në jetë ishe këshilltarja më e mirë e rreptë, e drejtë. fjala…

Fatbardha Budini:Poezia,frymëzim im

Poezia,frymëzim im Dita largohet dhe ia lë vendin Natës, dhe kjo më çon në botën e…

Fatmir R Gjata:Bregdet myzeqar

Bregdet myzeqar E shkel mbi rërë këmbëzbathur, mbi lule kripë e lule kashtë Më mbet një…

Sami Arifi:Sot sherrin po iu sheh Bota!…

Shkruar nga Sami Arifi Sot sherrin po iu sheh Bota!… Shkruan: Sami ARIFI Çamëria u farosë,…

Sami Arifi:Mbërrinë qiltërsinë n’kupën e qiellit!…

Shkruar nga Sami ARIFI Mbërrinë qiltërsinë n’kupën e qiellit!… Shkruan: Sami ARIFI Pas rreziqeve vije fuqia,…

Berzat Sadiki:Këtë ai nuk e di

Berzat Sadiki Këtë ai nuk e di Vini zemrat mbi zemra! Le të bëhen mur! Mur…

Godo Mehmetaj :Ulem i vetem dhe flas me vargun

Godo Mehmetaj :Ulem i vetem dhe flas me vargun Ulur i vetmuar dhe flas me vargunthelle perqendruar…

Sheqere Sina:Mësuesja ime e parë

Mësuesja ime e parë  Mësuesja ime e parë,  Ti më ke mbetur e paharruar,  në zemër,…

Fatmir R Gjata:Dikur

Dikur Dikur të varfër e të mjerë,s’kish gjellë në kusiPor vatra mbushej me të tjerë,plot zjarr…

Berzat Sadiku:Të mbushen me dashuri

Berzat Sadiku Të mbushen me dashuri Njerëzit janë dy… Mos u lodh me të tjerët! Të…

Vullnet Mato:Puthja e rrëmbyer

Vullnet Mato Puthja e rrëmbyer Nga dritarja e kabinës, ku isha duke përgatitur filmin nëpër bobina,…

Sami Arifi:N’vatra tona ngrisim flamur…

Shkruar nga Sami ARIFI N’vatra tona ngrisim flamur… N’vatra tona ngrisim flamur… pasha t’madhin Zot s’dorëzohemi…

Ildije Xhemali:Lulëzimi i vonuar

Ildije Xhemali Lulëzimi i vonuar Shegës iu afrova ngadalë Kur ca gjetheimta dalë Mbuluar kurorën mbarë.…

Robert Mavro:Lakmia

Robert Mavro Lakmia O ju yje të pafund që lart ndrini Daç me dritë e daç…

Donike Rrethej:E pa’ ikna

Donike Rrethej E pa’ ikna. Se nji ditë kam me ikë paprit ! e shpirtin kam…

Zyba Hysa:E rëndësishme është prania…

Zyba Hysa E rëndësishme është prania… Largësia s’matet nga kilometrat që të ndajnë, Ka njerës që…

Nga Struga:Ibrahim Abedini: Ombrella e jetës është dashuria

Ibrahim Abedini: Ombrella e jetës është dashuria Ombrella e jetës është dashuria Ditët vdesin, gjatë nuk…

Namik Selmani:Harta e rrudhave

Harta e rrudhave Mos më gjykoni nga rrudhat e ballit, dorës dhe gushës!Aty kam hartën më…

Iliaz Bobaj:Bleta

Iliaz Bobaj Bleta (poezi) Bleta e priti armikun tek porta e kështjellës së kosheres, i nguli…

Petro Sota :Moj teoremë e Pitagorës

Petro Sota Moj teoremë e Pitagorës Sa të vështirë me ty e kisha,Që të thoshja, vetëm…

Katerina Leka:Hasta la vista

Hasta la vista U bë kohë që s’më viziton më në ënderr. U bë kohë që…

Gina Kapej Xhaferaj:Një tjetër vjeshtë pa ty

Një tjetër vjeshtë pa ty Kaq e bukur është kjo vjeshtë Por pa ty nuk po…

Ymer Nurka:Peng i dashurisë

Ymer Nurka Peng i dashurisë Para strehës sate, ç’vlerë ka saraji?!Gardheve harlisur, trëndafila Maji.Në të shkuan…

Vaso Papaj:Vendstrehimi im

Vaso Papaj Vendstrehimi im Në ato netë të ftohta me hënën kallkanisur, Kur s’dihej në të…

Kasam Shaqirvela:Dija dhe Mosdija

Dija Dhe Mosdija Disa njerëz u munduan që mos të të shohinsepse ata metalin fisnik nuk…

Gina Kapaj Xhaferaj :Pranvere e bukur

Gina Kapaj Xhaferaj Pranvere e bukur. Pranvera pak e vonuar erdhi. Lulet filluan te çelin një…

Godo Mehmetaj:Kthehen dallandyshet te foleja e vjetër

Godo Mehmetaj Kthehen dallandyshet te foleja e vjeter Dallandyshe e bukur erdhe si dhuraterreth e rreth…

Eqerem Canaj:”Kafe me Kryeministrin”

Poezi“Kafe me Kryeministrin”Kafeja e mbarimditesne barin e ri te qytetit,me rrembejne tingujt muzikoredhe ullishtet qe derdhin…

Godo Mehmetaj:Në një ditë behari 

NË NJË DITË BEHARI Në një ditë beharidola bregut lumitduke pritur vajzenmë kishte zënë gjumi Shikoja…

Sonja Haxhia:Mençuria e nënave

Mençuria e nënave Zemra?Në kërkim të atij fjalëkalimi enigmatik ,e kam shkruar diku atë kod? !!Apo…

Fatmir R Gjata:Derdhen ujëvarat

Derdhen ujëvarat Derdhen ujëvarat,derdhen edhe thahen,në sy të trishtuare mbushin një lumë,e mbushin një det,ikin papushuarnë…

Petro Sota:Myzeqeja

Petro Sota Myzeqeja.( poemë ) Krahinë e Myzeqesë,o fushë e pa anë,!Sa kujtime e brengadhe lot…

Berzat Sadiki:Më i mençur kam qenë

Berzat Sadiki Më i mençur kam qenë (Jetëshkrim) Më i mençur kam qenë, atëherë kur s’kam…

Sami Arifi:Më e keqja ty do’t pret…

Shkruar nga Sami ARIFI Më e keqja ty do’t pret… (Satirë për hegjemonin ruse) Shpirtëziu është…

Dafina Molla:Ardhsh i mbarë

Dafina Molla Ardhsh i mbarë Një mirmëngjes me diell e duam Të na puth rrezja mbi…