A do të zhduket ndonjëherë feja?

Nga Rachel Nuwer Ateizmi është në rritje në mbarë botën, kështu që a do të thotë…

Skender Jashari:Strategjia islamike e Rusisë-Doktrina islamike ruse

Strategjia islamike e Rusisë-Doktrina islamike ruse Moska zhvilloi një strategji në vitet e 90-ta të shekullit…

Astronomi Sahudin M.Hysenaj shkruan:Perëndia dhe shkenca

Marrë nga statusi në facebook i Sahudin M.Hysenaj publikuar në gazetën:” Kosova Time” Shkruan: Sahudin M.Hysenaj,…

Caravaggio dhe frymëzimi për Gjon Pagëzorin

Gëzim Llojdia 1. Një artist i madh i italian i njohur si :Michelangelo Merisi da Caravaggio,…

Ne kurrë nuk mund ta dimë me siguri se çfarë ka qenë:” Ylli i Betlehemit “apo nëse ka ndodhur vërtet…

1.Ndërsa shkon historia e njohur në Ungjillin e Mateut, tre Mag, ose burra të mençur, ndoqën:”…

Raphael dhe predikimi i Gjon Pagëzorit

Raphael dhe predikimi i Gjon Pagëzorit Gezim Llojdia 1. Raphael është një artist dhe arkitekt i…

24 qershor ditelindja e profetit.Lindja e Gjon Pagëzorit ishte një mrekulli. Ja pse.

Gëzim Llojdia1.National Geographic si stacion që mbulon një pjesë të madhe të globit dhe eksploron figura…

“Shën Gjon Pagëzori” nga Leonardo da Vinci

“Shën Gjon Pagëzori” nga Leonardo da Vinci është një pikturë vaji e Rilindjes së Lartë mbi…

Pse Quebec feston Ditën e Saint-Jean-Baptiste? Dita e Shën Gjon Pagëzorit, festohet më 24 qershor në provincën kanadeze të Quebec

  Ky festival i festuar për më shumë se 100 vjet konsiderohet si një nga festat…

Gjon Pagëzori mbi Korrupsionin

Herë pas here, ndeshem me përmbajtje të Aktit të Praktikave Korruptive të Huaja (ose të ngjashme)…

“Sekretet e kalorësve templarë”: “Kalorësit e Gjon Pagëzorit”.Gjon është një titull që do të thotë:”Ai i Fuqisë dhe Urtësisë Gnostik”

Gëzim Llojdia 1. Shpejt pasi Klorësit Templarët themeluan rendin e tyre në Tokën e Shenjtë në…

Caravaggio dhe frymëzimi për Gjon Pagëzorin

Gëzim Llojdia 1. Një artist i madh i italian i njohur si :Michelangelo Merisi da Caravaggio,…

Afresku:” Engjëlli i shfaqet Zakarias”  i Domenico Ghirlandaio 

Afresku Engjëlli i shfaqet Zakarias  i Domenico Ghirlandaio  Afresk Përmasat: (rreth 330 × 450 cm)  Viti…

Si u zbulua  dyshemeja e vallëzimit ku Gjon Pagëzori u dënua me vdekje

Si u zbulua  dyshemeja e vallëzimit ku Gjon Pagëzori u dënua me vdekje Machaerus, një fortesë…

Piktura e Leonardo da Vinci:  Shën Gjoni në shkretëtirë

Leonardo da Vinci  Shën Gjoni në shkretëtirë Piktura “vaj në panel. Mdhësia:(115 × 177 cm) –…

Esenet dhe mënyra e tyre monastike e jetës-Lidhje me Gjon Pagëzorin

Esenet dhe mënyra e tyre monastike e jetës- Lidhje me Gjon Pagëzorin …Një pjesë tjetër e…

Piktura:”Shën Gjon Pagëzori dhe Herod Antipa” Pieter de Grebber e viti 1640

Pieter de Grebber rreth 1600 – 1653 Piktura:Shën Gjon Pagëzori dhe Herod Antipa Të dhëna: Punimi:vaj në…

Afresku:”Predikimi i Pagëzorit” i Domenico Ghirlandaio 1486 në Firence

Afresku:”Predikimi i Pagëzorit” i Domenico Ghirlandaio 1486 në Firence Domenico Ghirlandaio 1449 – 1494 Të dhëna për pikturën:…

Piktura :”Predikimi i Shën Gjonit” e  Pieter Bruegel Plaku 

Të dhëna për pikturën: -Vaj në panel -Përmasat: (95 × 161 cm) – -Koha e pikturës-1566…

Caravaggio piktura”Shën Gjon Pagëzori “ e vitit (1604)

Caravaggio periudha në të cilë jetoi nga vitet 1573 – 1610 Të dhëna për pikturën : -Vaj…

Piktura e Tiziano Vecellio(Titian )Gjon Pagëzori

Gezim Llojdia Piktura e Tiziano Vecellio(Titian )Gjon Pagëzori Të dhëna: Piktura është  punuar në vaj në…

Piktura e autorit Geertgen tot Sint Jans :Gjon Pagëzori në shkretëtirë

Geertgen tot Sint Jans rreth 1460/65 – rreth 1488/93 Piktura ka keto te dhena.Vaj në panel (42…

Piktura e Pieter Bruegel Plaku :Predikimi i Shën Gjonit

Piktura:Predikimi i Shën Gjonit është një tablo në vaj realizuar me panel Përmasat (95 × 161…

Piktura :”Shën Gjon Pagëzori duke predikuar në shkretëtirë” nga Anton Raphael Mengs

ARTIST :Anton Raphael Mengs , 1728-1779 Titulli: Shën Gjon Pagëzori duke predikuar në shkretëtirë Data::1760 VENDI…

Piktori i Rilindjes italiane Paolo Veronese dhe :” Predikimi i Shën Gjon Pagëzorit”

Gëzim Llojdia* 1. Piktorë të famshëm të Rilindjes italiane janë autorë të pikturave  të famshme me portrete…

Piktura e Leonardos:” Shën Gjon Pagëzori”

Gëzim Llojdia 1. “Shën Gjon Pagëzori” u pikturua nga Leonardo da Vinci nga 1513 deri në…

Karavaggio ne Malte:”Koka e Shën Gjon Pagëzorit”

Gezim Llojdia1.Artisti më i famshëm që ka punuar në Maltë duhet të jetë Michelangelo Merisi (1571-1610),…

Caravaggio dhe frymëzimi për Gjon Pagëzorin

1.Një artist i madh i talian i njohur si :Michelangelo Merisi da Caravaggio ka pari si…

Gjon Pagezori dhe veprat që i janë kushtuar

Marre nga Wikiwand Në art Ikona ortodokse lindore Gjon Pagëzori – Engjëlli i Shkretëtirës ( Shkolla Stroganov , vitet 1620) Galeria Tretyakov , Moskë…

A është Dita e Shën Gjon Pagëzorit një festë publike ne rajonin Katalonje te Spanjes ?

Dita e Shën Gjon Pagëzorit ( La revetlla de Sant Joan , Nit de Sant Joan ) shënon lindjen e…

Ku është Koka e Shën Gjon Pagëzorit?

G.Llojdia 1. Profeti i katër feve . Ai quhet profet nga të gjitha këto besime dhe…