Ç’bëhet kështu…?!-Elvira Zeneli!


Elvira Zeneli!

Ç’BËHET KËSHTU…?!

Mbi gjoksin tënd dua të fle,

Aromën e shpirtit thellë ta ndjej!

Plot rrezatim më erdhi ky mëngjes,

Hap sytë dhe fytyra tënde

Në sy më shkëlqen,

Teksa frymon mbi fytyrën time

E shpirti më mbushet plot jetē

Plot dallgë puthjesh e përqafimesh…

Sytë nuk i kam më të venitur,

Zemra dhimbjet i ka harruar

E fillon të çmendet sërish…

Si fllad pranvere hyre pa trokitur në zemrën time,

Me frymën tënde më dhe frymë,

Më more në krahët e një ëndrre të re!

Sa ëmbël më pëshpërit në vesh

Me zërin tënd

E shpirti im merr zjarr…

Në zemrēn time pakuptuar

Si zure kështu vend?!

Po, po, qenka e vërtetë,

Nuk jam e marrë!

Ti –

Magjistar shpirtrash

Që më ngrite lart mbi re,

Që nuk e di në është ëndërr apo e vërtetë?!

Më thuaj ç’farë i bëre shpirtit tim,

Në ç’farë gjuhe m’i flet?

… Di vetëm qē çdo mbrëmje e mëngjes

Fle e zgjohem

Me tëndin perqafimin,

E lumtur, plot dashuri…!

Thua ky të jetë balsami

Deri në amshim…?!