CEO i Silicon Valley la kompaninë miliarda dollarëshe për të provuar që UFO-t dhe alienët janë realë


Viki Verma

Këta janë disa nga shembujt më të mirë të besimit në fenomenet UAP, të cilat kanë ndryshuar tërësisht këndvështrimin e një individi për të parë gjërat rreth nesh. NASA është përgatitur për të studiuar teknologjinë e fshehur pas UFO-ve, duke krijuar një ekip prej 16 anëtarësh duke përfshirë astronautin Scott Kelly. Megjithatë, ekziston një histori e agjencisë amerikane të hapësirës që mohon dhe manipulon diskutimin e UFO-ve. Pavarësisht nga kjo, sipërmarrësi i Sillicon Valley Joe Firmage la kompaninë e tij me vlerë miliarda për të ndjekur pasionin e tij për alienët.

Joe Firmage, i njohur gjerësisht si “Fox Mulder of Silicon Valley”, u largua nga pozicioni i tij si CEO i kompanisë ” USWeb ” në janar 1999 për të mbrojtur teorinë e tij se shumë nga risitë e sotme të teknologjisë së lartë, të tilla si gjysmëpërçuesit, fibra optike, dhe lazerët, ishin nga jashtëtokësorët .

Biznesi i tij, të cilin ai e themeloi në vitin 1995 nga një frymëzim i shpejtë, u vlerësua në 2.5 miliardë dollarë në 1999. Joe Firmage, vetëm 28 vjeç në atë kohë, ishte ndër të paktët sipërmarrës të rinj të suksesshëm. USWeb, një firmë e profilit të lartë konsulence në internet kishte klientë të tillë si Apple Computer, Levi Strauss dhe Harley-Davidson. Megjithatë, Firmage u detyrua të jepte dorëheqjen si CEO për të marrë titullin më të vogël të strategut kryesor për shkak të fushatës së tij për të provuar ekzistencën e UFO-ve.

Firmaxhi lindi më 26 tetor 1970 në Solt-Lejk-Siti, Juta dhe u rrit në një familje mormone. Pasi mbaroi shkollën e mesme në vetëm dy vjet, një bursë për fizikë e çoi atë në Universitetin e Jutas. Firmage u largua nga kolegji në 1989 pas vitit të dytë për të formuar sipërmarrjen e tij të parë: Serius, e cila filloi si një program Macintosh për biznesin e kartolinave përshëndetëse të nënës së tij dhe u rrit shpejt në një kompani softuerësh bazë të dhënash. Brenda gjashtë muajve Serius mbylli 7 milionë dollarë të ardhura, sipas Firmage.

Ai ka një magjepsje gjatë gjithë jetës me lëndë si fizika, UFO-t dhe astronomia. Si adoleshent, ai ishte i magjepsur nga historitë e UFO-ve, por ai arriti në përfundimin se disqet fluturuese – ose çfarëdo qoftë ato – nuk mund të udhëtonin në distancat e mëdha të hapësirës ndëryjore.

“Jam i bindur se fenomeni i UFO-ve është absolutisht legjitim,” tha Firmage. “Unë jam ulur përballë njerëzve, besueshmëria e të cilëve është e padiskutueshme”, tha ai, njerëz që i kanë përshkruar me shumë detaje përvojat e tyre si të rrëmbyer nga alienët. I pyetur për të përmendur emra, ai u përgjigj: “Nuk mundem”. 

Sipas Firmage, ai kishte një vizion një mëngjes në 1997, pak para ofertës fillestare publike të USWeb. Një figurë misterioze e veshur me të bardha qëndronte pezull mbi shtratin e tij, kujtoi ai. Të dy ndanë një bisedë të shkurtër rreth udhëtimit hapësirë-kohë. Kur u pyet nga vizitori se pse duhet t’i jepet mundësia të udhëtojë në hapësirë, Firmage tha, “sepse unë jam i gatshëm të vdes për të”.

Firmage tha se Silicon Valley nuk ishte gati të kishte njerëz me mendime të tilla. Ai pretendoi se ka disa udhëheqës të Silicon Valley që fshehin besimin e tyre te jashtëtokësorët (ai refuzoi disa herë të përmendte emra). Pse duhet të qëndrojmë të heshtur? “Epo, shiko çfarë më ndodhi.”

Ai ishte i gatshëm të rrezikonte karrierën e tij për të publikuar më tej teoritë e tij, një prej të cilave është se shumë përparime të teknologjisë së lartë mund të gjurmohen në një përplasje të supozuar të anijes kozmike aliene në Roswell , NM, në vitin 1947. Ashtu si Mulder, agjenti qeveritar i guximshëm dhe erudit në “The X-Files”, Firmage beson gjithashtu se e vërteta po mbulohet nga kompleksi ushtarako-industrial.

Një ditë, Firmage gjeti një punim kërkimor nga fizikani Bernard Haisch . Haisch mbrojti studimin serioz shkencor të fenomeneve jashtë fushës tradicionale të shkencës dhe është i njohur për interesin e tij në fenomenin e UFO-ve, si dhe një sërë temash të tjera joortodokse.

Gazeta Haisch diskutoi diçka të quajtur “fusha me pikë zero”. Kjo është një fushë teorike e energjisë që përshkon gjithçka, madje edhe hapësirat “boshe” të universit. Haisch pohon se ajo që i jep një pjese të materies “masën” e saj është një reaksion elektromagnetik me këtë fushë me pikë zero. Teoria është abstruse në ekstrem. Por nëse Haisch ka të drejtë, atëherë masa, teorikisht, mund të modifikohet dhe projektohet. Diçka në dukje thelbësore si inercia mund të anulohet. Ka implikime për udhëtimet më të shpejta se drita dhe anijet kozmike që nuk kërkojnë karburant, të gjitha llojet e nocioneve përrallore.

Degëzimet e letrës Haisch magjepsën Firmage. Nëse njerëzit do të mund të modifikonin masën, inercinë dhe hapësirë-kohën, atëherë mund të ndryshonin edhe… Vizitorët. Pas kësaj, Firmage zhvilloi një hiper-lidhje intelektuale me teori të shumta romane dhe spekulative. Ai kërkoi shumë për UFO-t. Ai pohoi se disa nga udhëheqësit e lartë ushtarakë në Amerikë i zbuluan atij në biseda private se ata besojnë se ekzistojnë alienët. Megjithatë, ai refuzon t’i identifikojë këta udhëheqës.

Firmage ka filluar të mendojë se alienët interesohen për një planet kur speciet më inteligjente në të mësojnë se si të kontrollojnë gravitetin. Njerëzit, një specie kaq e pazhvilluar dhe e pazhvilluar, filluan të nxitojnë rreth galaktikës dhe alienët nuk mund të uleshin pa bërë asgjë.

Ndërsa Firmage vazhdoi rrugën e tij, statusi i tij brenda biznesit të tij u bë i mundimshëm pasi ai filloi të postonte në mënyrë anonime pjesë të “The Truth” të tij në një faqe interneti të quajtur Project Kairos. Ai publikoi idetë e tij të shumta në një manifest prej 600 faqesh (E vërteta) në faqen e tij të internetit ( www.thewordistruth.org ). “Kjo është sigurisht ngjarja më e rëndësishme e lajmeve në 2000 vjet,” tha ai.

Sipas Firmage, “E vërteta” ishte se bota do të ndryshojë në mënyrë dramatike. Ai pohoi se qeniet njerëzore ishin gati të zotëronin forcën e gravitetit. “Ne do të mësojmë të krijojmë vetë strukturën e ‘hapësirës-kohës’. Ne do të shfrytëzojmë një burim masiv, të fshehur energjie. Aspektet e natyrës që të gjithë i kanë marrë gjithmonë si të mirëqena – më pëlqen kjo gjë e bezdisshme e quajtur “inerci” – do të hyjnë në fushën e manipulimit njerëzor. Ne do të rrotullojmë planetin menjëherë. Ne do të zmadhojmë të gjithë galaktikën – shumë shpejt. Mund të shkoni në Alpha Centauri dhe të ktheheni për darkë, “tha Firmage.

Në vitin 1998, Firmage themeloi Organizatën Ndërkombëtare të Shkencave Hapësinore – me 3 milionë dollarë nga paratë e tij – e cila (ashtu si “To the Stars” e Tom DeLonge) përfundimisht ndryshoi emrin e saj në Akademia Ndërkombëtare e Shkencave dhe Arteve. Dhe ashtu si To the Stars, INTERNASA po kërkonte të zhvillonte teknologji “përparuese” kundër gravitetit – me ndihmën e partnerëve financiarë – me potencialin për të revolucionarizuar botën brenda natës. ( Burimi )

“Rrota na çoi fshat më fshat. Motori me djegie na çoi nga qyteti në qytet. Krahu na çoi nga kontinenti në kontinent… Tani, shtytja pa shtytës mund të na çojë nga bota në botë, në një pjesë të kohës të kufizuar nga teoritë aktuale. Ky zbulim i mundshëm në fizikën e avancuar është zhvilluar në heshtje, projektuar me kujdes dhe testuar me rigorozitet në laboratorët tanë, për gati dy dekada. Me fjalë të tjera, teknologjia e avancuar që mund t’ju çojë në Hënë pas drekës, të çojë në Mars pas darkës dhe më pas t’ju dërgojë të sigurtë në shtëpi në Tokë deri në mëngjes.”

Edhe pse video e lartpërmendur la të kuptohej se INTERNASA ishte në prag të një “hap kuantik” me teknologjinë e tyre deri në tetor të vitit 2015, që nga tani, informacioni më i fundit i aksesueshëm në faqen e tyre të internetit janë njoftimet për shtyp që i referohen çështjeve financiare dhe zgjidhjeve ligjore me disa nga sipërmarrjet e tyre të mëparshme, të tilla si ManyOne Networks, e cila paraqiti falimentimin e Kapitullit 7 më 12 tetor 2009.

Në janar 2022, Firmage njoftoi kandidaturën e tij për President të Shteteve të Bashkuara dhe ndau planet e tij për Amerikën nëse ai bëhej President.

About Post Author