Ç’është ajo ndjenjë-Vilson Mersinllari


Ç’është ajo ndjenjë

që mua më afron

ç’është ajo ndjenjë

që zemrën ma gezon ??

Ç’është ajo ndjenjë

që mua më përqafon

Ç’është ajo ndjenjë

që me puthje më mbulon ??

Ç’është ajo ndjenjë

që lehtë më ledhaton

ç’është ajo ndjenjë

që ëmbël më vështron ??

-DASHURIA.-

Ç’është ajo ndjenjë

që më bën tjetër njeri

ç’është ajo ndjenjë

që të kem cmirë dhe zili ??

Ç’është ajo ndjenjë

që me bën të dukem i mirë

ç’është ajo ndjenjë

që prapa krahëve më bën egërsirë ??

-HIPOKRIZIA–.

Ç’është ajo ndjenjë

që mëndjen ma gablon

ç’është ajo ndjenjë

që për keq më mëson ??

Ç’është ajo ndjenjë e keqe

që në vetvete mua më mbyll

ç’është ajo ndjenjë që më mëson

thikën pas shpine njerëzve t’ju ngul??

—DJALLËZIA–.

Ç’ështe ajo ndjenjë

që më bën të ndihem mirë

ç’është ajo ndjenjë

që mes njerëzeve të jem i lirë ??

Ç’është ajo ndjenjë

që mes njerëzve festoj

ç’është ajo ndjenjë

që me ta të gëzoj ??

-KRENARIA-.

Ç’është ajo ndjenjë

që njerëzit i takoj

ç’është ajo ndjenjë

që ata i ndihmoj ??

Ç’është ajo ndjenjë

që u jap atë që ju takon

ç’është ajo ndjenjë

që këtyre njerëzve ju mungon ??

–DREJTËSIA–.