Ç’është ” -miqësia ” !Arben Zeqo


Mbi letren e bardhe hedh vargje …

per mua ç’te jete Miqesia !

Mendimet me rreshtat ngat’rroj ,

pena le gjurme e vija …

Perse kaq shume veshtire ,

per Miqte e shoket te shkruash .

Mos valle gjerat ndryshuane ,

” sapunin per djathe ” ta hash !

Qesh me veh’te gajasem ,

sa mire … kur une e Ti !

U fut ne mes nje i ” trete ” …

ku shkuan te tera se di !

S’iç ishim me pare nuk jemi ,

e halle s’linim pa ” qare “…

Buza na ” piqej ” e flisnim …

bisedat shpesh here mernin zjarr .

Ku ishe moj kohe ” babaxhane ” ,

dolli e shendete pa ndare …

Dhe vika nje kohe trishtuar …

pa pritur qendrojme te ndare !

Shpirtin e kam te lenduar ,

kaluar pothuaj se nje jete .

Me thoshe per Mik qofsh

” bekuar ” ,

e … gjerat moren d’atpjete .

Te them e shkruar nga Zoti ,

vjen e truket nje dite .

Jo kurre me ty nuk pajtohem ,

leri here tjeter ” magjite “…!

E pena shkruan e lodhur ,

letres aq shume i rendon …

Ç’fardo te thuhet e ndodhur …

e koha si rete ” fluturon ” !

Shoke e Miq kam patur ,

tani pse duhet ti ndash .

Nje fjale zemre e thone …

buken me kripe ta hash .

Lutjet si kam per natyre ,

shpirtin akoma te Ri …

Buz’qeshjen e kam te lindur ,

si zorr … ta kesh dhe Ti !

Teper ju mbajta u zgjata ,

per ty i shtrenjt’ ” Mik ” njeri .

Jeten dhuruar i dashur …

provoje per ” TJETREN ” se di !

… Devolli !