Çfarë gjeti britaniku pas hakimit në NASA për dëshmi të UFO-ve


 

Hakeri i UFO-ve Gary McKinnon ndan atë që gjeti

 1.
McKinnon arriti të shmangë ekstradimin në SHBA. 

56-vjeçari u bë kryefjalë e lajmeve në fillim të viteve 2000, pasi u kap duke hakuar kompjuterët e qeverisë amerikane.

McKinnon, i cili vuan nga Sindroma Asperger, u bë fokusi i një beteje ligjore transatlantike kur u kap duke hakuar dosjet e NASA-s në një përpjekje për të gjetur prova të UFO-ve.
Në atë kohë, SHBA-ja kishte dashur ta ekstradonte atë nga Britania e Madhe për t’u përballur me gjyqin për krimet e tij – një veprim që ka të ngjarë ta kishte dënuar atë me deri në 70 vjet burg.
Megjithatë, pas një grindjeje të madhe ligjore, urdhri i ekstradimit u bllokua nga MB.
Këto ditë McKinnon mban një profil të ulët, megjithatë ai ende flet hapur për atë që ndodhi dhe në veçanti, saktësisht se çfarë gjeti gjatë shfletimit të dosjeve të ndjeshme të qeverisë. Duke folur për The Sun kohët e fundit, ai përshkroi gjetjen e mijëra imazheve, duke përfshirë një nga një “anije kozmike aliene” misterioze në formë puro.
“Është fakt që ka objekte që ne nuk i kuptojmë të fluturojnë në qiejt tanë, është gjithashtu fakt se ka departamente shkencore, inteligjente dhe ushtarake që studiojnë këto objekte”, tha ai.

“Isha absolutisht i tronditur dhe ato dosje kishin mijëra imazhe të tjera.”
Megjithatë, për shkak të lidhjes së tij të ngadaltë në internet, ai nuk ishte në gjendje t’i shkarkonte të gjitha.

Aishe Nozari

Një haker britanik ka ndarë gjetjet e tij pasi depërtoi në dosjet e NASA-s dy dekada më parë.SHBA u përpoq të ekstradonte Gary McKinnon pasi ai fitoi akses në dosjet e NASA-s dhe kërcënoi hakerin 56-vjeçar me 60 vjet pas hekurave.Pas apeleve të gjata, sekretarja e atëhershme e Brendshme Theresa May bllokoi ekstradimin e McKinnon dhe së fundmi ai foli saktësisht për atë që gjeti në kompjuterët e NASA-s.Duke folur për The San, McKinnon pretendoi se kishte zbuluar ‘mijëra’ imazhe, njëra prej të cilave tregonte një anije kozmike aliene në formë puro.McKinnon fitoi akses në imazhet midis shkurtit 2001 dhe marsit 2002 dhe është e sigurt se agjencia hapësinore po “mbulon prova të jetës aliene”.Ai shpjegoi: “Është fakt që ka objekte që ne nuk i kuptojmë që fluturojnë në qiellin tonë, është gjithashtu fakt që ka departamente shkencore, inteligjente dhe ushtarake që studiojnë këto objekte.

“Isha absolutisht i tronditur dhe ato dosje kishin mijëra imazhe të tjera.”Me kërkesë të autoriteteve amerikane, McKinnon u arrestua në 2002, pastaj përsëri në 2005, dhe tha se hakerimi i tij kishte grumbulluar më shumë se 700,000 dollarë dëme. Kur bllokoi ekstradimin e McKinnon në 2012, May përmendi sindromën e Asperger të McKinnon dhe Keir Starmer – i cili ishte drejtor i prokurorisë publike në atë kohë – konfirmoi se McKinnon nuk do të përballej me akuza në MB. McKinnon është i sigurt se provat e UFO-ve po fshihen në SHBA dhe u frymëzua për të hakuar skedarët e NASA-s pasi Donna Hare, një ish-punonjëse e NASA-s, pretendoi se agjencia hapësinore kishte ‘fshirë imazhet e provave të UFO-ve’Në një përpjekje për të verifikuar pretendimet e Hare, McKinnon mori akses në skedarët e NASA-s dhe pretendon se ka parë katër dosje të shënuara: Të filtruar; E pafiltruar; Të përpunuara; dhe të papërpunuara.

Megjithatë, për shkak të lidhjes së tij të ngadaltë në internet, McKinnon ishte në gjendje të rrëmbejë vetëm një imazh nga dosjet e agjencisë hapësinore – ajo është fotografia e një anijeje kozmike në formë puro.LADbible i është drejtuar NASA-s për koment. Në maj, agjencia hapësinore njoftoi se do të shtonte përpjekjet e saj për të gjuajtur UFO-t.NASA konfirmoi se do të ndihmonte hetimet e qeverisë amerikane në kërkimin e jetës jashtëtokësore pas dëgjimeve të para të Kongresit për ‘Fenomene Ajrore të Pashpjegueshme’ (UAPs) në më shumë se 50 vjet. Gjatë një takimi 90-minutësh në Uashington në fund të muajit të kaluar, zyrtarët u thanë të pranishmëve se raportet e UAP-ve ishin dyfishuar vitin e kaluar.U vendos që ushtria amerikane të fillonte të merrte në konsideratë pamjet e panjohura të avionëve si një çështje e sigurisë kombëtare dhe një burim anonim i qeverisë amerikane konfirmoi se masa do të shohë NASA-n të mbledhë prova nga astronautët që pretendonin se kishin parë objekte të paidentifikuara në hapësirë.

Burimi i tha MailOnlin : “Unë dyshoj se do të jetë një kombinim i përpjekjeve që do të përfshijë ndoshta dëshmi të dëshmitarëve okularë të dorës së parë të punonjësve dhe astronautëve të NASA-s, dhe më pas ndoshta një rishikim të pamjeve të vjetra arkivore për të vlerësuar nëse ka disa gjetje brenda arkivave të NASA-s që mund të ndihmoni [task forcën UAP].”

About Post Author