Çfarë ka gjetur teleskopi Hapësinor Hubble? 


NASA do të shpallë zbulimin misterioz të Hubble javën e ardhshme
Çfarë ka gjetur teleskopi Hapësinor Hubble? 

Agjencia hapësinore pritet të njoftojë një zbulim të ri intrigues të bërë duke përdorur teleskopin hapësinor Hubble.

Hubble ka bërë shumë zbulime të reja gjatë 32 viteve të funksionimit të tij dhe madje edhe tani, pavarësisht se është më shumë se tre dekada i vjetër, ai ende po arrin të gjejë gjëra të reja emocionuese.

Sipas NASA-s, zbulimi i fundit i teleskopit do të zbulohet për publikun më 31 mars në orën 11:00 EDT. Siç qëndrojnë gjërat, ne nuk e dimë se cili mund të jetë zbulimi, megjithatë vetë NASA e ka përshkruar atë si “thyerje rekord” dhe sugjeron se do të hapë një fushë krejtësisht të re studimi.

“Hubble ka mahnitur njerëzimin për më shumë se tre dekada me imazhet e tij ikonë të kozmosit”, thuhet në njoftimin për shtyp.

“Për gati 32 vjet, zbulimet novatore të Hubble kanë rishkruar librat shkollorë dhe kanë riformuar të kuptuarit tonë për universin. Ky rezultat i fundit i Hubble jo vetëm që zgjeron të kuptuarit tonë për universin, por krijon një zonë emocionuese kërkimi për punën e ardhshme të Hubble me James-in e sapohapur të NASA-s. Teleskopi Hapësinor Webb.”

About Post Author