Çfarë po ndodh:Meka dhe Medina të mbuluara me gjelbërim


Arabia Saudite përjetoi reshje të mëdha shiu nga dhjetori i vitit të kaluar deri në javën e parë të janarit 2023. Dhe për shkak të këtij shiu, malet gri të shkretëtirës në pjesën lindore të vendit janë gjelbëruar. Pamja e maleve të mbuluara me pemë të gjelbra, bar dhe gjethe shihej qartë nga sateliti i NASA-s. 

Dy qytetet e shenjta Meka dhe Medina ndodhen në pjesën lindore të Arabisë Saudite. Fotot e Qabesë së Shenjtë që ndodhet në Mekë dhe rrethinat e saj po bëjnë xhiron e rrjeteve sociale. Për shkak të efektit të këtij shiu, bimët e gjelbra po rriten në malet e shkretëtirës. Binte shi edhe në fund të vitit 2021. Por sasia e shiut që ra në fund të vitit 2022 ishte më shumë se vitet e tjera, sipas medias meteorologjike jordaneze “Arabia Weather”. Imazhet satelitore tregojnë zona të gjelbra në pjesë të mëdha të Arabisë Saudite, duke përfshirë Mekën, Medinën dhe Xhedën. Sipas Arabia Weather, bari i gjelbër është parë në një zonë të madhe në pjesën perëndimore të Arabisë Saudite. Kodrat e rajonit të Mekës janë të mbuluara me ngjyrë të gjelbër. Kjo është një pamje e rrallë për një vend të shkretë si Arabia Saudite. Përveç Mekës, për shkak të shiut u gjelbëruan edhe zonat e Leith, Taif dhe Jeddah. Llogaria zyrtare në Twitter e Rajonit të Mekës postoi fotografi dhe video të kodrave të gjelbërta mahnitëse të bukura që tërhoqën vëmendjen. Mijëra njerëz e kanë parë dhe shpërndarë këtë video. Në mesin e barit të gjelbër u panë edhe tufa devesh. Qytetarët sauditë habiten kur shohin natyrën e gjelbër në zemër të shkretëtirës. Ata gjithashtu kanë një dëshirë për të ruajtur natyrën e re. Kodrat e rajonit të Mekës janë të mbuluara me ngjyrë të gjelbër. Kjo është një pamje e rrallë për një vend të shkretë si Arabia Saudite.

About Post Author