Çfarë sekretesh mbanë lumi Nile?-Gezim LlojdiaGezim Llojdia
1.
Duke kaluar mësipërmes Kanali i Suezit (arabisht: قناة السويس Qant as-suëēs) është një rrugë ujore artificiale e nivelit të detit në Egjipt, që lidh Detin Mesdhe me Detin e Kuq përmes Isthmusit të Suezit. Shpesh konsiderohet se përcakton kufirin midis Afrikës dhe Azisë. Ndërtuar nga Ndërmarrja e Kanalit Suez midis 1859 dhe 1869, ajo u hap zyrtarisht më 17 nëntor 1869 mëson shumë nga historitë e këtij lumi nga më të gjatët në botë.Janice Friedman shprehet në një shkrim të sajin mbi sekrete e këtij lumi, është një lum që ndahet nga njëmbëdhjetë vende, por është Egjipti ku ka lënë shenjën e tij.Ka më shumë se lumi Nil sesa mund të mendoni. Çfarë e bën Nilin kaq të rëndësishëm dhe dallohet nga pjesa tjetër? Epo, në të vërtetë ka mjaft gjëra që e bëjnë këtë lum tepër të interesuar.Nili është dukshëm vertikal (gjatësor) dhe është lumi i vetëm i dukshëm në këtë planet, që rrjedh drejtpërdrejt në veri.Për fillestarët që është me të vërtetë interesante, apo jo?Lumi Nil është lumi më i gjatë në botë me 6.853 km (4,258 milje)fillon në ekuator dhe shpërndahet saktësisht në gjerësinë 30 ° N, të shënuar nga kryeqyteti i Egjiptit, Kajro dhe Giza,:”shtëpia e piramidave të mëdha” dhe Sfinksi, rastësi? Nili përgjithësisht i drejtë bën një kthesë dramatike drejt jugut, afër pikës së gjysmës. Kulmi verior i kësaj kthesë të mrekullueshme – nganjëherë referuar si end Bend i Madh ’- tregon gjatësinë 19.5 ° N. Rëndësia, që ajo tregon në gjerësi 19.5 ° N vjen nga fakti se 19.5 ° konsiderohet një “konstante tetraaterale”,që rrjedhin nga konfigurimi gjeometrik i një tetrahedri të rrethprerë .
2.
J, Friedman  vijon më tej: Tek Piramidat e Gizës kemi fakte më interesante.Për sa i përket fizikës hiperdimensionale ’, këndi i përfaqësuar në Rrafshnaltën Giza është një‘ hyrje ndër-dimensionale e një lloji, një vend që tradicionalisht nënkupton një‘ portë ’(Rostau) – në atë që paraqitja e tyre prodhon në mënyrë të dukshme këtë kënd .
Në këtë pikë, numrat për të cilët po flasim bëhen vërtet interesante.  Kulmi i përkuljes së lumit Nilit (Rivers Bend është në 33.0 ° E) dhe ne e dimë nga artikujt e mëparshëm që kemi botuar se numri tre, ose në këtë rast tridhjetë e tre duket se është një numër shumë i rëndësishëm.   Në të vërtetë, 19,5 dhe 33 thuhet se janë dy numbers numrat ritualë ’të koduar në mënyrë të përsëritur në aspekte të ndryshme të misioneve hapësinore të NASA-s.Për shembull, Apollo 11 kishte zbarkuar në Hënë një ditë të caktuar dhe në një kohë specifike ku tre yjet e rripave të Orionit ishin në horizont. Në atë kohë saktësisht 33 minuta pas zbarkimit, Buzz Aldrin, njeriu i dytë që eci në Hënë.Në të vërtetë, Freemasonwt zhvilluan një ceremoni në një modë hënore me Neil Armstrong.Por ka edhe më shumë në të, në 1997 kur Pathfinder zbarkoi në Mars, ai në të vërtetë u tërhoq në planetin e kuq pothuajse saktësisht në 19.5 ° N. 33 ° Ë. Tokësuesi në dizajn ishte tetrajonal në formë dhe ai zbarkoi në gjerësinë tetraaterale, sipas hulumtimit tonë, në momentin kur Landers preku në të vërtetë Marsin, Planeti Tokë u pozicionua 19.5 ° mbi horizontin lindor Marsian siç shihet nga vendi i uljes.
Mike Bara, njeriu i djathtë i Hoagland në Misionin e Ndërmarrjeve shkroi:Gjeometria unike e planifikimit të anijes tetraterale të Pathfinderit, e shoqëruar me gjeometrinë tetraaterale tërësisht “rekurzive” të vendit të uljes, ishte menduar qartë nga “ritualistët” të NASA-s prapa skenave për të festuar – në kthimin e tyre të parë në Mars në mbi njëzet vjet – të dynumra kyç hipdimensionalë që përmbajnë të gjitha ritualet e NASA – “19.5” dhe “33”

3.
A ka diçka më shumë pranë lumit Nil dhe këtyre numrave të çuditshëm?Pyet J.Fridman. A është rastësi gjatësia gjatësore e Nilit është pothuajse saktësisht 30 gradë. Ne e dimë se numri tridhjetë është i lidhur ngushtë me nocionin e kohës dhe është mjaft i rëndësishëm në histori. Priftërinjtë Aronikë ishin të përkushtuar për të shërbyer në 30 vjeç, pjesërisht sepse ishte mosha kur një person arriti pjekurinë fizike dhe mendore dhe, prandaj, mund të merrte përgjegjësi të mëdha. Gjon Pagëzori, i cili ishte me prejardhje priftërore, filloi shërbimin e tij në moshën tridhjetë vjeç. Në vjeshtën e 26 A.D, në moshën tridhjetë, Krishti filloi të predikonte publikisht ungjillin (Lluka 3:23).
 Shërbimi i tij zgjati tre vjet e gjysmë. Numri tridhjetë gjithashtu mund të përfaqësojë gjakun sakrifikues të Jezusit. Ai u tradhtua nga Juda për 30 monedha argjendi,
kur Juda i hodhi ‘paratë e gjakut, ai u kthye në tempull, priftërinjtë nuk e pranuan atë si ofertë, por vendosën të blinin me të një fushë të poçarit.Megjithëse ata nuk ishin të vetëdijshëm për këtë, ajo që ata bënë ishte gjithashtu përmbushja e profecisë (vargu 13).
Në 30 A.D. Jezusi vuajti dhe derdhi gjakun e Tij të çmuar si Qengji sakrifikues i Zotit për mëkatet e botës. Rrotullat e Detit të Vdekur u zbuluan në shpellat në bregun e sipërm veriperëndimor të Detit të Vdekur në 1947. Midis të gjitha rrotullave të gjetura ndër vite, janë identifikuar 30 kopje të Psalmeve. Jozefi, ishte tridhjetë vjeç kur Faraoni i Egjiptit e vendosi atë përgjegjës për gjithçka .Edhe mbreti David, kur filloi të mbretërojë mbi Izraelin, ishte tridhjetë vjeç (2Samuel 5: 4).Abrahamit iu premtua se nëse Zoti do të gjente të paktën tridhjetë njerëz të drejtë në Sodom dhe Gomorrah, ai nuk do t’i shkatërronte qytetet (Zanafilla 18:30). Dhe lista vazhdon.
4.
Saturni, thotë J.Friedman i konsideruar tradicionalisht zot, planeti i kohës, ka një periudhë orbitale prej 30 vjetësh.Një muaj – orbita e Hënës rreth Tokës – është afërsisht 30 ditë.(Në Egjiptin e lashtë, çdo muaj ishte saktësisht 30 ditë.) Rruga e dukshme e diellit në qiell (ekliptika) është e ndarë tradicionalisht në dymbëdhjetë ‘shenja’ zodiakale , 30 gradë secila, që korrespondon me lëvizjen e diellit në dy orë.Festa seb e Egjiptasve të lashtë, duke përkujtuar vdekjen simbolike, e mbretit, u mbajt në vitin e 30-të të mbretërimit.Pra, me kusht që ka shumë fakte që vërtet vërtetojnë se numri tridhjetë ishte, dhe me siguri ende është shumë i rëndësishëm, si në histori ashtu edhe në shkencë.Plutarku, një shkrimtar dhe biograf i njohur grek kishte një shkrim shumë interesant në lidhje me Saturnin, perëndinë e kohës i cili në mitologjinë Greke quhej Chronos.Plutarku, On Isis dhe Osiris, 363E:Ekziston edhe një vajtim fetar i kënduar mbi Kronin. Vajtimi është për atë që ka lindur në rajonet e së majtës, dhe pëson shpërbërjen në rajonet në të djathtë, sepse egjiptianët besojnë se rajonet lindore janë fytyra e botës, veriu e djathta dhe jugu në të majtë.Nili, pra, që rrjedh nga jugu dhe është gëlltitur nga deti në veri, natyrisht thuhet se ka lindjen e tij në të majtë dhe shpërbërjen e tij në të djathtë. Plutarku në të vërtetë, po thotë se Lumi Nil ,mund të përfaqësojë rrjedhën e kohës. Në shkrimet e tij, ai po krahason ngritjen e Kronos në jug dhe përfundon në veri me lumin Nil.Në mitologji, ka njw numër mjaft të perëndive që shoqërohen si me Lumin Nil ashtu edhe me nocionin e Kohës.
5.
Fusha tjetër botërore e Kronus-Saturnit e quajtur Ogygia është e zbatueshme për Nilin pasi lumi u quajt në të njëjtën mënyrë “Ogygian” nga shkrimtari i lashtë grek Eskili,shkruan J.Friedman.Hëna, e shoqëruar me number numrin e përkohshëm ’30 përgjatë periudhës së saj orbitale (30 ditë), është identifikuar tradicionalisht me perëndinë e mençur egjiptiane të mençurisë të quajtur Thoth. Jo vetëm, që Thoth konsiderohej matës i kohës, ajo u përfaqësua gjithashtu nga një kafshë e lidhur ngushtë me Nilin.Më e habitshme është Osiris, hyjnia më e nderuar dhe komplekse në Egjiptin e lashtë, e përshkruar në mënyrë popullore si :”perëndia e të vdekurve”.Osiris është thjesht “perëndia e Nilit”.Kjo mund të vërtetohet përmes identifikimit të tij tradicional me Apis dhe Hapi, që të dy konsiderohen se mishërojnë Nilin. Osiris ishte gjithashtu i njohur si Serapis, një emër që rrjedh nga Ausar-Hapi, që do të thotë “Osiris i Nilit”.Ne gjithashtu kemi thënien e njohur të Herodotit: “Nili është dhurata e Osiris, por Egjipti është dhurata e Nilit”.Dhe ne zbulojmë se Osiris, perëndia e Nilit, është gjithashtu një perëndi i kohës jo ndryshe nga Saturni. Osiris u identifikua me Phoenix( feniksin)zogu mitik, mit i rilindjes ciklike dhe mbrojtësi i të gjithë ndarjes së kohës. Në librin e lashtë egjiptian të të vdekurve gjendet deklarata:”Unë jam koha dhe Osiris”.
Në Indinë e lashtë, emri i dhënë Orionit (forma qiellore e Osiris) ishte Kal-Purush,
 ose “Njeriu i kohës”.Për të gjitha qëllimet ,Osiris është versioni egjiptian i Cronus-Saturn, perëndia e kohës. Në konfirmimin e kësaj, epitetet historike të Orionit (= Osiris) përfshijnë ‘Saturnin’ – d.m.th. Saturni.Një afat kohor i lumit i pranishëm në Nil,shkruan Friedman.
6.
 J. Friedman përcjell,sekretet e Nilit. Sipas autorit Goro Adach, çelësja e madhe vjen nga Sirius dhe Alnitak i Orion, dy nga yjet e shquar nga skema e shtrirjes së yjeve të Piramidës së Madhe.Ata kanë ndodhur që të prodhojnë këndin 19.5 ° rreth vitit 2350 pr Krishtit.
Kur Sirius po ngrihej në horizont, siç shihej nga Giza, Alnitak ne pamë duke zbritur 19.5 ° mbi horizont. Lidhja Orion – Sekretet e Nilit.Kjo sugjeron, që data 2350 para Krishtit dhe këndi / gjerësia 19.5 ° janë të lidhura. Prandaj jemi inkurajuar të caktojmë datën e dytë të ankorimit në kulmin e Bendit të Madh në 19.5 °.Ka të dhëna të tjera që mbështesin aranzhimin, përfshirë faktin që rajoni i përgjithshëm i Bendit të Madh (Nubia ) dikur quhej ‘Toka e Harkut’ (Ta-Seti), e cila fuqimisht rezonon me natyrën ‘Sirian’ të pika e ankorimit 2350 pes-19.5 ° N, sepse epitete të ndryshme të Sirius ndodhin të përfshijnë ‘Boë Star’ (si dhe ‘Arroë Star’).Nga sa u përmendëm më sipër, ne mund të krijojmë tre gjëra sipas Adachi;
Khartoum në 15.60 ° N. korrespondon saktësisht me vitet 4000 pr Krishtit.
Përbërja Atbara-Nil në 17.67 ° N. korrespondon me vitet 3124 pr.Krishtit.
Giza / Kajro në 30.00 ° N. korrespondon me AD 2093.
Dy datat e para janë tepër të rëndësishme në histori: 4000 para Krishtit dhe c. 3100 pes, duhet të jetë menjëherë e qartë.Ishte rreth 4000 pr. Krishtit, që civilizimi i parë i njohur i quajtur Sumer papritmas u ngrit në Mesopotami (Iraku i ditëve moderne)dhe kërcimi filloi pjesën tjetër. Viti 4004 pr. Krishtit është data e krishterë standarde për Adamin, njeriu i parë, bazuar në llogaritjen e shkrimeve të shenjta të bëra nga kryepeshkopi James Ussher në mesin e shekullit të shtatëmbëdhjetë (Annales Veteris Testamenti). Në llogaritjen e tij, Ussher madje zbatoi datën 2348 pr. Krishtit në Përmbytjen e Madhe. 4000 para Krishtit është data e fillimit e përdorur në kalendarin e miratuar nga Masoneria – një organizatë vëllazërore kuazi-ezoterike, tradita enigmatike e së cilës mund të gjurmohet përsëri në kultura të ndryshme antike, përfshirë Egjiptin e lashtë. (Mrekullueshëm, niveli më i lartë në Freemasonry Skocez quhet ‘Shkalla e 33-të’ sikur duke iu referuar gjatësisë kryesore Nilotike, 33 ° E.)
7.
3100 pes, ka implikime të ngjashme:Dita përkon me fillimin e Egjiptit të lashtë. Ishte me të vërtetë rreth vitit 3100 para Krishtit që Mbreti Menes filloi periudhën dinastike ndërsa ai bashkoi Egjiptin e Poshtëm dhe Egjiptin e Epërm një ngjarje e njohur si ification: Bashkimi i Dy Tokave ’. Data përkon me atë që kalendari i Mayan e quan ‘Lindja e Venusit’ (3114 p.e.r.), fillimi i epokës aktuale.Edhe për hindusët, c. 3100 pr.Krishtit ishte fillimi i epokës së sotme të quajtur Kali Yuga. Pra, të paraqitura këtu keni data të jashtëzakonshme të rëndësishme, që sipas Adachi janë të lidhura gjerësisht me lumin Nil,thotë J.Friedman.