Cicërima e zogjve:Gina Xhaferaj


Cicërima e zogjve

Krah për krahë ecij me ëndrrën

Ta dëgjoj më mirë këngën

Të shoh zogjtë si cicërojnë

Të shohë fëmijët si gëzojnë.

Ku dhe gjethet bëhen lule

Ku nata kthehet në ditë

Ku dhe lisat

lëshojnë sytha.

Atje janë gjithë bukuritë

Ku vala e detit lëshon dallgë

Si pulëbardhë do të notoj

Do hedh spirancat në dete.

Nuk di gjë Ku do më cojë

Ku besimi të ngroh zemrën

Qielli ska më as një

re.

Yjet si xixëllonja shndrijnë

Tokë moj tokë cfare forca ke.

About Post Author