Çka po ndodhë në Manastir?Feri Arifi


Çka po përjetojm si shqiptarë në Maqedoni, një qytet në të cilin u shkrua ALFABETI SHQIP më 1908 në të cilin ishin 95 % e banorvë shqiptarë, sot me krejt fshatrat ka 4% shqiptarë. Në Manastir të Maqedonisë, i cili objekti që po shihet, po shndërrohet në shitore të pllakave nga serbët dhe nga maqedonët, që shtëpia Muze e Alfabetit në Manastir po paguan qira në Komunë dhe po përballet me probleme. I cili ky vend deri para pak muajve si institucion e kishte llogarinë e bllokuar. Pra ky vend është problem i pronësies që podel se shteti e ka shitur dhe mbetja e vendit për Muze nuk i dihet fundi.

Foto të realizuara nga unë.