Claudia Di Palma:Nga “Akte lindjesh-Shqipëroi nga italishtja: Lefter Shomo


L E F T E R S H O M O

C L A U D I A D I P A L M A

Nga “Akte lindjesh” ( ATTI DI NASCITA)

Për të flija tani , qoftë edhe për pak,

Do të veçohesha nga bota

Do të hiqja figurën tënde

Do të mbetesha në terr.

S’mundem, jam ajo gjë të cilën shoh;

fytyra në të cilën ngulitem.

Duhet që sytë t’ i mbaj të hapura,

Që të ekzistoj duhet të të shoh pandalur.

Τi mbyll fletët e dritares, shpalos çarçafat

Dhe unë kujtoj se bie sipari, marr frymë thellë-

“Frymëmarrje diafragmatike” , quhet

kjo gjë që matem të bëj ,

Këtë baticë në jastëkun tënd.

Shqipëroi nga italishtja: Lefter Shomo K /242 te c.d p.α