Ç’na thotë e vërteta?!Sami Arifi


Ç’na thotë e vërteta?!

Shkruan: Sami ARIFI

Ç’na thotë e vërteta?!

Etniciteti i ynë ka qenë;
është dhe mbetet bashkë,
kështu do t’jenë Bajram e Pashkë!
S’bashku t’gjithë për drejtësi,
populli gjithmonë do të ketë liri!

T’parë e njerëzisë,
folën gjuhën e Ilirisë!
Iliri thotë n’Europë,
me pellazgët u nis kjo Botë!

Aty gjinden rrënjët e mija,
kot sot flasin këta fëmija!
Këtë e thotë historia,
me argumentet nga lashtësia!

Bëhën hulumtime t’arkeologjisë,
duke njohur gjuhën e pellazgjisë!
T’zbulohet e vërteta,
për njerëzinë letohet jeta!

Do t’kem kombin edhe fenë,
n’pjedestal do’të ngrisimë atdhen!