Ç’ngjau me strukturën misterioze e ngjashme me Stonehenge?


Fillimisht të ndërtuara në vitin 1980 me një kosto prej 100,000 dollarësh, gurët shpesh quhen “Stonehenge Amerikane” dhe mendohet se shërbejnë si një formë referimi themelor i destinuar për të mbijetuarit e një ngjarje apokaliptike të paspecifikuar në një moment në të ardhmen.

Njeriu që porositi strukturën njihej vetëm me një pseudonim – Robert C. Christian – i cili pretendonte se përfaqësonte “një grup të vogël amerikanësh besnikë”.

Megjithatë, me kalimin e viteve, disa njerëz arritën t’i perceptonin gurët si natyrë ‘satanike’, duke nxitur individë anonimë t’i vandalizonin dhe t’i prishnin ato.

Ky përbuzje për gurët me sa duket erdhi në krye javën e kaluar kur dikush vendosi një bombë dhe e shpërtheu strukturën në kokrra.

Autoritetet lokale më vonë çmontuan atë që mbeti nga gurët “për arsye sigurie”.

Siç qëndrojnë gjërat, askush nuk ka qenë në gjendje të identifikojë se kush ishte autori apo motivet e tyre të sakta, megjithatë hetimet për sulmin mbeten në vazhdim.

Në fund të fundit, është një fund i trishtuar për një nga misteret moderne më enigmatike dhe më të qëndrueshme të Amerikës.


About Post Author